Menu
Sebastian Foss-Solevåg viste VM-form. Foto: Lise Åserud / NTB

Norsk trio på skuddhold i Chamonix – Aamodt hyllet sterk Foss-Solevåg

Henrik Kristoffersen, Sebastian Foss-Solevåg og Atle Lie McGrath er nummer fire, fem og seks etter første omgang av verdenscuprennet i slalåm i Chamonix lørdag.

Av NTB | 04.02.2023 10:25:30

Sport: Franske Clément Noël kjørte godt fra startnummer én og leder rennet foran sveitserne Ramon Zenhäusern og Daniel Yule. De to sveitserne ligger 15 og 17 hundredeler bak.

Kristoffersen gjorde få feil fra startnummer sju og har fire tideler opp til ledende Noel.

– Helt OK. Fire tideler er helt med i toppen, sa romerikingen til Viaplay.

Foss-Solevåg, som har slitt med å produsere topplasseringer denne sesongen, er ytterligere 18 hundredeler på etterskudd. Sunnmøringen leverte en strålende omgang, men gjorde en feil rett før mål som kostet dyrebar tid. Uten den hadde han vært helt i nærheten av Noel.

– Han er tilbake der han var i 2021. Han kan forsvare VM-gullet sitt. Utrolig bra kjørt, sa Viaplay-ekspert Kjetil André Aamodt på kanalens sending.

Foss-Solevåg er regjerende verdensmester i disiplinen.

– Solid. Jeg hadde litt mindre grep enn jeg kanskje ønsket, men synes jeg kom fint gjennom. Jeg er i angrepsposisjon, og vet hva jeg må gjøre foran annen omgang, sa McGrath til Viaplay.

Timon Haugan lyktes ikke spesielt godt med sin første omgang. Han var slått med hele 1,39 sekunder av ledende Noel. Det gir et vrient utgangspunkt foran den andre omgangen.

Også Alexander Steen Olsen gjorde en kjempefeil og var slått med 1,54 sekunder.

Lucas Braathen skulle vært på start i Chamonix lørdag, men ble tidligere denne uken operert for akutt blindtarmsbetennelse. Han går også glipp av mesterparten av VM, men har ikke gitt opp å bli klar til det avsluttende slalåmrennet.

For de østerrikske løperne ble den første omgangen en kjempenedtur. Etter at 20 løpere hadde vært utfor, lå de seks østerrikerne som hadde kjørt nederst på resultatlistene.

McGrath er 61 hundredeler bak sveitseren foran omgang nummer to.

Haugan og Steen Olsen kjemper også en innbitt kamp om plass på det norske slalåmlaget til det kommende verdensmesterskapet i Courchevel og Meribel.

(©NTB)

Flere nyheter: