Menu
Nikolai Rustad Jensen avbildet fra en landskamp for Norge i 2013. Fredag var han med på laget som slo Kasakhstan i bandy-VM. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Norsk seier styrket bronsehåpet i bandy-VM

Norges bandyherrer slo Kasakhstan 6-1 og tok sine første poeng i årets VM i svenske Åby. Høyst trolig møtes lagene på nytt til bronsekamp søndag.

Av NTB | 31.03.2023 18:54:10

Sport: Petter Yngve Løyning scoret halvparten av de norske målene i torsdagens oppgjør. Han gjorde 1-0, 3-0 og 4-1. Sistnevnte var stillingen til pause.

Norges øvrige målscorere var Markus Fremstad, Tobias Mofjell og Fritjof Hagberg.

Det er kun fem lag med på VMs elitenivå. Bandynasjoner som Russland og Belarus er fortsatt utestengt som følge av krigføringen i Ukraina. Et så lite felt gjør at 3.- og 4.-plassen i puljespillet møtes til kamp om bronsemedaljen.

Det meste tyder på at det der blir et nytt møte mellom Norge og Kasakhstan. Begge står på to poeng etter tre kamper, mens bunnplasserte USA har null før fredagens oppgjør mot det norske laget.

Samme dag spiller Kasakhstan mot gullfavoritten Sverige. Det vil være en skrell om svenskene avgir poeng der. Finland står med full pott etter tre kamper.

(©NTB)