Menu
André Drege under temporittet for herrer i sykkel-NM i 2021. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Norsk proffsyklist døde i ritt: – Ufattelig trist

Den norske Coop-Repsol-rytteren André Drege (25) omkom etter et fall underveis på lørdagens etappe i Østerrike rundt.

Av NTB | 06.07.2024 18:53:07

Sport: Det bekrefter Coop-Repsols manager Roy Hegreberg til NTB. Arrangøren har også omtalt dødsfallet og opplyser at ulykken skjedde under nedstigningen fra Grossglockner til Heiligenblut.

Hegreberg sier at familien er orientert. De ønsker nå ro i den vanskelige stunden.

– Vi er bare knust. Det er jo ufattelig trist. Det som ikke skal skje, har skjedd. Vi er opptatt av å prøve å ivareta familien og lagkameratene som er igjen i Østerrike, sier Hegreberg og fortsetter:

– Dette er en helt uvirkelig sak å være i. Vi klarer ikke helt å ta det innover oss ennå.

Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) skriver at også de er knust etter Dreges bortgang.

«Våre tanker går til hans familie, venner og lagkamerater», heter det videre i meldingen på X.

Uno-X-profilen Tobias Halland Johannessen har også tatt til tastaturet for å dele sin sorg over Dreges bortgang.

– Totalt meningsløst og ufattelig trist, skriver han i en Instagram-story.

Nyheten om dødsfallet førte til at prisutdelingen etter etappen ble avlyst. Det er uklart om siste etappe fra Kufstein til Kühtai blir syklet søndag.

Ifølge Eurosport har arrangøren sendt ut en pressemelding hvor de skriver at Dreges familie og lag sammen med arrangøren skal ta en avgjørelse om søndagens avsluttende etappe vil bli kjørt.

– Det er en diskusjon om rittet skal fortsette i morgen eller ikke. Det er en avgjørelse rittet må ta. Det er ikke sikkert. De er i Kals i Tyrol og diskuterer om de skal starte, sier Werner Mayer i Heiligenblut-politiet til TV 2.

– Vi vet ikke hvorfor ulykken skjedde. Vi må spørre andre i touren om det er noen som har vært vitne til ulykken. Ingen er siktet i saken nå. Vi er i startfasen i undersøkelsen. Vi har hentet sykkelen og skal undersøke den. Vi må se om det var et teknisk problem, eller om det var en annen årsak.

Foreløpig har politiet bare et vitne til ulykken, men etterlyser flere.

Den andre rytteren i bruddet skal ha vært østerrikske Michael Gogl, skriver avisen. Han skal ikke ha sett ulykken skikkelig. Han og Drege var lenge en del av et firemannsbrudd, men måtte slippe cirka 4 kilometer før toppen.

Drege syklet for det norske kontinentallaget Coop-Repsol. 25-åringen har vært en åpenbaring i internasjonal sykling denne sesongen og tatt sammenlagtseier i Rhodos-runden og South Aegean Tour.

Drege var en del av et brudd på den nest siste etappen, som ble vunnet av italienske Filippo Ganna.

Mayer forteller også at politiet har satt i gang en etterforskning for å finne ut hva som skjedde.

– Vi har startet etterforskning av hendelsen, og vet foreløpig for lite om hva som forårsaket fallet. Vi har bare ett vitne til nå, som var den andre rytteren i bruddet, sier Andreas Lindner ved Heiligenblut politistasjon i Østerrike til Dagbladet.

(©NTB)