Lars Olden Larsen scoret et drømmemål da Häcken vendte til 4-1-seier over Djurgården. Larsen og Even Hovland scoret to ganger hver, slik at alle lagets mål ble scoret av nordmenn. Foto: Henrik Montgomery, TT / NTB

Norsk målfest da Häcken knuste Djurgården

Lars Olden Larsen og Even Hovland scoret to mål hver da tittelforsvarer Häcken vendte til 4-1-seier over Djurgården og overnatter på tabelltopp i Allsvenskan.

Av NTB | 03.05.2023 21:44:46

Sport: Per-Mathias Høgmo lot måljegeren Ola Kamara sitte ubrukt på benken i kampen der begge lag hadde to norske spillere fra start. Oliver Berg og Gustav Wikheim hos stockholmslaget kunne med sine lagkamerater gå til pause med ledelse etter scoring av Joel Asoro, men etter sidebytte var det en annen historie.

Lars Olden Larsen startet festen med en drømmescoring i det 53. minutt. Han fikk ballen ved venstre hjørne av 16-meteren, driblet av Hampus Finndell på vei innover på banen, og fra vel 20 meters hold skrudde han ballen i lengste kryss.

Landsmann Hovland lot seg inspirere. Han kriget inn to hjørnespark fra Mikkel Rygaard, før Larsen fastsatte resultatet i det 85. minutt. Fire norske scoringer, altså.

– Det var litt het stemning i pausen, men vi roet oss og snakket om arbeidsoppgaver. Spillet vi leverte gir selvtillit, og det hjalp med en tidlig utligning. Det ble litt utklassing i 2. omgang.

Tomas Totland kom også inn i sluttminuttene og feiret seieren som gir tabelltopp iallfall til Malmö har møtt Varberg torsdag. Malmö har ennå ikke avgitt poeng og er bak Häcken bare på målforskjell.

Lars Sætra hjalp Kalmar til 2-2 mot Sirius onsdag, mens Colin Rösler hjalp Mjällby til 0-0 mot AIK.

– Jeg er i mitt livs form, sa Larsen ifølge Aftonbladet.

– Jeg sa i pausen at vi må vende spillet, holde høyere tempo og gå opp minst 20 prosent i duellspillet. Spillerne svarte umiddelbart, og de første ti minuttene av 2. omgang var «outstanding», sa Høgmo.