Menu
Simen Schønningsen er klar for dansk 1. divisjon. Foto: Geir Olsen / NTB

Norsk håndballspiller klar for danske Høj: – Simen er et stort scoop

Håndballproffen Simen Schønningsen bytter ut Bundesliga med dansk 1. divisjon til sommeren. Høyrebacken har signert en kontrakt med Høj.

Av NTB | 23.03.2023 13:24:07

Sport: Det bekrefter klubben på sin nettside.

Schønningsen kommer fra Bergischer Handball-Club 06 og har tidligere spilt for klubber som Ribe-Esbjerg, Elverum og Haslum.

– Jeg valgte Høj på grunn av det spennende prosjektet de har på gang. Jeg tror det er et stort potensial i klubben, både nå og i fremtiden. Det er også et stort pluss at jeg kan bo med min fremtidige kone i København. Det at Høj er i København gjør det også mye lettere å opprettholde den gode kontakten jeg har med familien min hjemme i Norge. Så kombinasjonen av et kjempekult prosjekt i Høj og familien min, gjorde Høj til det perfekte valget for meg og kjæresten min, sier Schønningsen.

27-åringen har også fått noen kamper på det norske landslaget. Nå skal han altså spille på det nest høyeste nivået i Danmark.

– Simen er et stort scoop for Høj! Han er en utrolig dyktig håndballspiller som kan skyte, assistere, duellere og spille forsvar, sier trener Jesper Fredin.

Schønningsen er kjæreste med Moa Høgdahl, som fra neste sesong skal spille i danske Nykøbing Falster.

(©NTB)