Menu
Flyselskapet Norse Atlantic Airways har slitt med lavere billettpriser enn ventet i andre kvartal. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Norse Atlantic varsler svakt kvartal

Flyselskapet Norse Atlantic sliter med svakere billettpriser enn ventet, det gir utslag når kvartalstallene legges fram for investorene senere i dag.

Av NTB | 02.07.2024 09:13:22

Økonomi og næringsliv: Flyselskapet skal avholde investorpresentasjon i forbindelse med fremlegging av tall for årets andre kvartal klokken 12 tirsdag. Klokken 8 sendte de ut en børsmelding og varslet at resultatet ligger under forventningene.

Norse melder at det først og fremst er lavere billettpriser som trekker ned resultatet. Både fyllingsgraden, altså hvor fulle flyene var, og inntekter fra tilleggstjenester i kvartalet var god.

Selskapet har heller ikke lyktes å lande en planlagt avtale med en strategisk partner. Norse opplyser i meldingen at de var nære å lande avtalen, men at den potensielle investoren trakk seg etter beslutning om å ikke gå inn i langdistansemarkedet. Forhandlingene ble avsluttet 22. juni.

Selskapets kortsiktige likviditet er også negativt påvirket av kommende kredittkortinnbetalinger på grunn av skjev sommerbooking. Norse opplyser likevel at de venter å bli lønnsomme i tredje kvartal og andre halvår av 2024.

(©NTB)

Flere nyheter: