Christos Zafeiris hadde en av de store norske sjansene i U21-landslagets 0-2-tap for Tyrkia. Her fra seierskampen mot Irland nylig. Foto: Lise Åserud / NTB

Norges U21-landslag sløste med sjansene og tapte i Tyrkia: – Skuffende

Norges U21-landslag hadde sjanser nok til å få med seg poeng fra EM-kvalifiseringskampen mot Tyrkia, men et effektivt hjemmelag vant 2-0.

Av NTB | 21.11.2023 21:10:02

Sport: Særlig etter pause hadde det norske laget mange gode muligheter, men avslutningene var ikke gode nok.

Daniel Karlsbakk, Christos Zafeiris, Elias Melkersen og Halvor Opsahl hadde store muligheter uten å lykkes.

– Det er skuffende at vi ikke klarer å ha kvalitet nok i de avgjørende situasjonene til å få med oss ett eller tre poeng i dag, sa landslagstrener Jan Peder Jalland til fotball.no.

– Vi ryker i begge boksene i dag.

Tyrkia tok ledelsen i det 30. minutt da Cihan Çanak slo et innlegg som gikk rett i mål. Erencan Yardimci gikk opp for å heade i duell med Opsahl, men nådde ikke ballen. Det lurte keeper Sander Tangvik.

Da hadde Karlsbakk og Zafeiris hatt hver sin store sjanse til å utligne. Karlsbakk tryllet seg elegant forbi en motspiller, men skjøt utenfor fra litt spiss vinkel. Zafeiris skjøt over fra kort hold etter at keeper feilet på Kristian Arnstads hjørnespark fra venstre.

– Etter pause var det vi som hadde ballen, styrte og skapte mest, men igjen slipper vi inn for enkle mål. Når vi gjør det på bortebane er det vanskelig å vinne, sa Jalland.

– Samtidig må vi utnytte sjansene våre mye bedre.

På overtid nikket Melkersen mot åpent mål etter et godt norsk angrep, men over.

Leo Hjelde måtte ut med skade i første omgang.

Norge står med tre seire og to tap etter høstens kamper og er på tredjeplass to poeng bak Italia og ett bak Irland. Irene så ut til å få en luke på tabelltopp, men Wilfried Gnonto sikret 2-2 for Italia i Cork med sitt utligningsmål i sjette tilleggsminutt.

– Gruppa lever, men vi må få mer ut av laget og av hver spiller. Vi har mer inne enn det vi har fått ut til nå, sa Jalland.

Ledelsen ble doblet i det 64. minutt, med de samme tyrkiske spillerne i hovedrollene. Çanak ble spilt fram på høyresiden, vant en duell med Fredrik Oppegård og avanserte til dødlinja før han slo skrått ut. Tangvik hadde hånden på ballen, men greide ikke å hindre at ballen fant hodet til Yardimci, som nikket inn.

Etter 0-2 nikket Melkersen fra fri posisjon på et Arnstad-innlegg, men fikk ikke ballen langt nok ut til siden, og keeper reddet. Så fikk Opsahl hodet på en ny Arnstad-corner, men ballen gikk utenfor fra kort hold.