Menu
Fra venstre: Torbjørn Broks Pettersen (arbeidsgruppe FIS), Åge Skinstad (ski-VM Trondheim) og Anne Ragnhild Kroken (Norges Skiforbund) etter para-møtet i Dubrovnik onsdag formiddag. Foto: Claes-Tommy Herland / Norges Skiforbund / NTB

Norges Skiforbund jobber for para-øvelse i ski-VM i 2025

Norges Skiforbund, VM-arrangørene i Trondheim og Det internasjonale skiforbundet (FIS) ønsker å inkludere en medaljeøvelse i para i ski-VM i Trondheim 2025

Av NTB | 03.05.2023 14:14:46

Sport: Denne uken er VM-sjef Åge Skinstad på plass i kroatiske Dubrovnik i forbindelse med kalenderkonferansen til FIS. VM-sjefen er innom mange møter i de nordiske grenene og sier at han brenner ekstra for å inkludere en para-øvelse i det ordinære VM-programmet.

– Vi jobber for å få til en sprintøvelse i para torsdag 26. februar 2025. Dette er samme dagen som Johannes Høsflot Klæbo skal forsvare sin VM-tittel i sprint fra Planica. Vi jobber for å få til finalene mellom kvalifiseringen og finalen under langrennssprinten. Da vil arenaen være utsolgt, og det vil være fullt. Vi jobber også at para kan ta del i den offisielle premieseremonien om kvelden på torget i Trondheim, sier Skinstad i en uttalelse fra skiforbundet.

Det er fortsatt en del formaliteter som må på plass for at para-øvelsen kan bli inkludert, men allerede på styremøtet i FIS 24. mai kan mye være klart. Aldri tidligere er det blitt arrangert en VM-øvelse i para under et nordisk VM.

– Dette kan bli en historisk begivenhet. Vi ønsker at det skal være like muligheter for alle utøvere. Parautøverne er noen flotte forbilder, og de fortjener fulle tribuner og mer oppmerksomhet. Vi i Norges Skiforbund skal gjøre alt vi kan inn mot det internasjonale miljøet for å få til dette, sier skipresident Tove Moe Dyrhaug.