Marianne Rørvik og hennes lagvenninner halte i land seieren mot Tyrkia og spiller avgjørende kamp mot Skottland torsdag om semifinaleplass i EM. Foto: Carina Johansen / NTB

Norges kvinnelag «stjal» seieren – møter Skottland i duell om semifinaleplass

Marianne Rørviks EM-lag i curling tok en svært viktig seier da Tyrkia ble slått 7-6 i EM onsdag. Torsdag blir det finale mot Skottland om semifinaleplass.

Av NTB | 22.11.2023 18:09:55

Sport: Norge fikk en dårlig start på kampen og lå under 0-4 etter tre omganger. Da hadde tyrkerne «stjålet» poeng i to strake omganger der Norge hadde sistestein.

De norske slo tilbake og reduserte til 3-4 ved selv å stjele to poeng i 5. omgang. Etter sju omganger var Norge à jour på 5-5, men tyrkerne hadde sistestein og dermed kommandoen i kampen.

Tyrkia scoret ett poeng i 8. omgang og Norge ett i den neste. Med sistestein lå det an til at tyrkerne skulle avgjøre kampen, men i stedet stjal de norske vinnerpoenget.

Allerede semifinaleklare Italia slo Sverige 9-8, og dermed er Norge, Skottland og Sverige på delt 3.-plass med fem seire og tre tap hver. To av dem tar seg til semifinale. Sveits og Italia er allerede klare.

Norge møter EM-vertene torsdag formiddag i visshet om at seier holder til avansement.

På det norske laget spiller også Kristin Skaslien, Mille Haslev Nordbye og Martine Rønning.