Menu
André Lysenstøen er trener for Norges ishockeykvinner. Foto: Annika Byrde / NTB

Norges ishockeykvinner vant etter straffer – styrer mot plass i elite-VM

Norge kan for første gang på 28 år bli å se i elite-VM i ishockey for kvinner. Etter straffeseier 1-0 over Nederland er opprykkshåpet tent før siste runde.

Av NTB | 26.04.2024 18:43:43

Sport: Norge spiller for øyeblikket VM 1. divisjon i Østerrike og kjemper om opprykk sammen med flere andre lag.

Seieren over Nederland kom i en tett affære i Klagenfurt. Etter tre målløse perioder måtte lagene ut i forlengning og etter hvert straffer. Der ble Emilie Kruse og Mathea Fischer avgjørende for Norge med sine scoringer.

Med fredagens triumf ligger Norge to poeng bak Frankrike på tabelltopp etter fire kamper. Ungarn er to poeng bak Norge med én kamp mindre spilt, og dermed kan ungarerne klatre forbi med seier over Østerrike senere fredag.

Ungarn og Frankrike skal imidlertid møte hverandre i siste runde, og dessuten har Norge slått begge lag tidligere i turneringen.

Dermed trenger Norge å slå bunnlaget Sør-Korea etter ordinær tid for å sikre opprykket til elite-VM. Om lag ender likt på poeng, blir kampene innbyrdes tellende for å skille dem.

De to beste etter fem runder rykker opp til elite-VM i Tsjekkia neste år. Der har ikke Norges kvinnelag vært siden 1997. De har en sjetteplass som best fra 1990 og 1994.

(©NTB)

Flere nyheter: