Trener André Lysenstøen og hans lag tok en dramatisk seier i VM i Østerrike mandag. Foto: Annika Byrde / NTB

Norges ishockeykvinner rotet bort tremålsledelse – tok likevel sin andre seier i VM

Norge mistet en stor ledelse, men slo Frankrike 4-3 etter straffer i den andre kampen i ishockey-VM 1. divisjon for kvinner mandag.

Av NTB | 22.04.2024 18:51:18

Sport: Karoline Pedersen, Ingrid Morset og Millie Rose Sirum sørget for at Norge ledet 3-0 allerede etter den første perioden, men så snudde det i arenaen i Klagenfurt. Mot slutten av periode nummer to fikk Frankrike inn to reduseringer der begge kom i overtall.

Dermed ble det spenning i siste periode, og to minutter før slutt utlignet Gabrielle de Serres. Også det kom i overtall. Norge slet i sine overtallsspill og hadde i starten av tredje periode to spillere mer på isen i nesten to minutter, men noe uttelling ble det ikke.

Da det ikke ble noen mål i forlengningen, måtte kampen avgjøres på straffer. Straffekonkurransen dro ut i lengde, men til slutt gikk Norge seirende ut med 5-4 etter at målvakt Ena Nystrøm reddet forsøket til Estelle Duvin.

Norge slo vertsnasjon Østerrike 3-2 søndag etter to mål av Sirum og ett fra Josefine Biseth Engmann.

Norge møter Ungarn onsdag. Ungarerne topper tabellen etter å ha vunnet begge sine første kamper, og de står også uten baklengsmål. Norge spiller mot Nederland fredag og Sør-Korea lørdag.

De to beste lagene rykker opp til elite-VM i Tsjekkia neste år. Norges kvinnelag har ikke spilt toppdivisjonen i VM siden 1997. De har en sjetteplass om best fra 1990 og 1994.

Laget med minst poeng etter fire kamper rykker ned til gruppe B.