New Zealands kvinnelandslag i fotball sliter i VM-oppkjøringskampene. Fredag ble det 0-5-tap for Portugal. Her fra en av kampene mot USA i januar, som endte 0-4 og 0-5. Foto: Andrew Cornaga, Photosport via AP / NTB

Norges grupperival fikk bank i VM-oppkjøringskamp

New Zealand, som er Norges første motstander i kvinnenes VM-sluttspill i fotball, ble utklasset av Portugal i fredagens oppkjøringskamp på hjemmebane.

Av NTB | 17.02.2023 11:45:42

Sport: Portugal, som er i New Zealand for å prøve å kvalifisere seg til VM-sluttspillet, vant hele 5-0 foran 3788 tilskuere i Hamilton. Hjemmelaget testet en ny 3-5-2-formasjon, og det gikk helt galt.

Jessica Silva ga Portugal ledelsen i det 18. minutt og skaffet deretter straffesparket Dolores Silva omsatte i 2-0-ledelse. Ana Capeta økte to ganger i 2. omgang før Tatiana Pinto fastsatte resultatet.

– Dette var ikke etter planen. Vi gikk på banen for å vinne, og så tapte vi 0-5. Vi var ikke gode nok i noe av det vi gjorde, sa New Zealands landslagssjef Jitka Klimkova til forbundets nettsted.

Portugal møter onsdag Kamerun eller Thailand i omspillsfinale om en av de tre siste VM-plassene. Norge spiller mesterskapets åpningskamp mot New Zealand i Auckland 20. juli.

Norges øvrige VM-rivaler er også i aksjon. Filippinene deltar i Pinatar Cup i Spania. Laget tapte torsdag 0-1 for Wales, møter Skottland lørdag og Island tirsdag.

Sveits møter Polen i to kamper i Marbella.