Ståle Solbakkens landslag fikk ingen perfekt generalprøve for høstens nasjonsliga, men det gjorde heller ikke neste motstander Kasakhstan. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Norges første nasjonsligarival mistet to måls ledelse og tapte

Kasakhstan, som er Norges første motstander i høstens nasjonsliga i fotball, mistet to måls ledelse og tapte 2-3 for Aserbajdsjan tirsdag.

Av NTB | 11.06.2024 18:03:07

Sport: Venstreback Yan Vorogovskiy ga Kasakhstan en kjempestart på kampen, som ble spilt på nøytral bane i Ungarn. Han scoret før det var spilt to minutter.

Spissen Maksim Samorodov doblet ledelsen før det var spilt en halvtime, men Mahir Emreli reduserte for Aserbajdsjan rett før pause.

Det ble starten på en snuoperasjon. Emin Makhmudov utlignet på straffespark i det 51. minutt etter at Emreli ble felt av Islambek Kuat. Tural Bayramov ble matchvinner for Aserbajdsjan i det 73. minutt.

Kasakhstan tapte også den første kampen under samlingen, 1-2 for Armenia fredag.

Ståle Solbakkens norske landslag møter Kasakhstan på bortebane 6. september. Tre dager senere kommer Østerrike til Ullevaal stadion.

Slovenia, som i likhet med Østerrike er med i sommerens EM-sluttspill, er siste lag i nasjonsligagruppa.

Kasakhstan er nummer 103 på Fifa-rankingen, 56 plasser bak Norge. Aserbajdsjan er nummer 112.