Menu
Tuva Hansen mener at Norges VM-tropp går styrket ut av situasjonen rundt Caroline Graham Hansens uttalelser etter Sveits-kampen. Foto: Lise Åserud / NTB

Norges «drama queens»: – Vi er styrket av dette

Norges VM-spillere trekker på skuldrene av merkelappen «drama queens». Trener Monica Knudsen er imponert over måten de har taklet oppstyret.

Av NTB | 27.07.2023 04:03:05

Sport: Caroline Graham Hansens uttalelser etter vrakingen mot Sveits skapte storm. Etter Barcelona-stjernens unnskyldning er man enige om å legge saken bak seg.

– Jeg tror vi kommer styrket ut av dette som gruppe, sier Tuva Hansen til NTB.

– Caro gjorde noe man ikke skal gjøre, men det er menneskelig. Du ser hvor mye fotballen betyr for oss. Jeg har forståelse for det, og når ting nå er gjort rett igjen så kan vi legge den saken død og gå videre.

De andre spillerne NTB snakket med på torsdagens mediemøte har samme oppfatning av møtet der Graham Hansen beklaget sine uttalelser.

– Caro sa at hun skulle ønske at hun ikke gikk ut på den måten, og det er blitt akseptert, sier klubbvenninnen Ingrid Syrstad Engen, som selv ble vraket til Sveits-kampen.

– Det var fint av Caro å unnskylde seg, og hun sa det til hele spillergruppa etterpå, sier Amalie Eikeland.

– Det er ikke så viktig hva svenskene mener om oss. Vi vil bare vise i siste VM-kamp at vi klarer å prestere bedre enn vi har gjort til nå, sier Karina Sævik.

Monica Knudsen roser både landslagssjef Hege Riise og spillerne for håndteringen.

– Det er klart at det påvirket oss, men jeg synes det ble håndtert veldig bra. Det måtte jo tas tak i umiddelbart, og Hege og Caro hadde en god prosess. Slike ting koster energi, og det tar litt tid å komme seg gjennom, men det har vært en fin dialog i gjengen. Jeg opplever spillerne som veldig samlet, veldig sterke og veldig fokuserte, sier hun til NTB.

– Jeg er imponert over hvordan de framstår. De er rå.

– Vi planlegger jo ikke å lage sirkus, men vi får ikke bestemme alt. Når det kommer, så må vi håndtere det, og det ble gjort. Vi har høy takhøyde, men vi kan ikke ha uakseptabel framferd. Grensen må trekkes når det bærer galt av sted, og da er det viktig å utøve ledelse og dra i tømmene. Det føler jeg at Hege har gjort på godt vis, sier hun.

Riise er ikke den som snakker høyest eller tar mest plass, men Knudsen har en klar melding til dem som måtte tolke det dit hen at hun ikke er en sterk leder.

– Da vet de ikke hva de snakker om, det tror jeg vi kan si. De har ikke peiling, sier hun.

– Hege, Ingvild (Stensland) og jeg har opplevd alt i fotballen, og det er lite som overrasker oss. Selv om det av og til blir noen rare svinger, er vi klare for det som kommer.

Den svenske avisa Aftonbladet stemplet Norges VM-tropp «drama queens» for styret utenfor banen.

Også Knudsen trekker på skuldrene av merkelappen «drama queens».

(©NTB)

Flere nyheter: