Menu
Jon Amund Vold (t.v.) er klar for K2 1000 meter i EM sammen med Vemund Næss-Jensen. Her er Vold med broren Eivind under verdenscupregattaen i Poznan i 2019. Arkivfoto: Norges Padleforbund / NTB

Norges Cup åpning i padling i Tysvær

Til helgen arrangerer Tysvær kano- og kajakklubb Norges Cup åpningen på kajakkanlegget i Tysværvåg.

Av Egil M Solberg | 15.05.2023 20:33:11

Padling: Det er påmeldt 132 utøvere fra 11 klubber og det vil bli arrangert totalt 117 løp lørdag og søndag.

Tysvær stiller med hele 36 utøvere og er med det den største klubben på stevnet. Vi har flere spennende padlere i de aller fleste årsklassene som har forberedt seg godt gjennom vinteren og er klare for sesongstart.

I seniorklassen har vi blant annet Elise Erland, Nicolai Lønning, Gudmund Staupe og Leander Helgesen. Helgens konkurranse er et viktig uttaksstevne til blant annet U23 VM og U23 EM i juli. Nicolai og Elise sesongdebuterte i København for 4 uker siden og har finpusset formen frem mot helgens konkurranse for å kjempe om en plass til de nevnte mesterskapene.

I U18 klassen har Tysvær et sterkt lag både i herre- og dameklassen med Emil Fjeldheim og Stine Egge i spissen. Også for U18 klassen er helgens konkurranse første uttaksstevne til EM og VM i juli som er et mål for noen av Tysværs padlere.

I U16 klassen skal blant annet Jonas Erland og Vilma Fjeldheim kjempe om en plass til Nordisk mesterskap i august, hvor helgens konkurranse er første av 3 uttaksstevner. I U16 damer klassen har Tysvær hele 7 utøvere hvor flere er kandidater for seierspallen.

I 12- og 14-årsklassene stiller Tysvær med mange ferske padlere, hvor flere padler sin første nasjonale konkurranse i karrieren.

Flere nyheter: