Menu
Frida Maanum (t.v.) har her akkurat gitt Norge 3-3 på overtid av overtiden borte mot Sverige. Foto: Lise Åserud / NTB

Norge viste styrke etter Hegerbergs skade – Maanum-mål på overtid ga 3-3 mot Sverige

Frida Maanums scoring på overtid av overtiden berget Norges fotballkvinner fra et bittert bortetap. Det ble 3-3 mot Sverige i VM-generalprøven.

Av NTB | 11.04.2023 20:44:14

Sport: Maanum og innbytter Karina Sævik vendte til norsk 2-1-ledelse etter at verdenstreeren dominerte første omgang og ledet ved pause, men seieren glapp på tampen. Først nikket Nathalie Björn inn et hjørnespark, og på overtid så innbytter Olivia Schough ut til bli matchvinner.

Noen sekunder etter at de fem tilleggsminuttene var over, kjempet Julie Blakstad ballen gjennom til Maanum, som skjøt mellom beina på keeper og ga Norge et fortjent uavgjort resultat.

– Julie kriget, jeg prøvde å se hvor ballen kunne havne, og den havnet i beina mine. Det var deilig, sa Maanum til NTB.

Hege Riises landslag viste positive takter akkurat 100 dager før Norge spiller åpningskampen i VM mot New Zealand i Auckland.

– Vi har møtt nesten alle de beste lagene, og vi ser at vi både kan score mot dem og forsvare oss mot dem. Så merker vi også at vi kan ikke glippe på noe, for da blir vi straffet hardt. Men på 2-3 kom moralen inn, det aldri å gi seg. Det er noe å ta med seg, sa Riise til NTB.

Det var uten sine tre største internasjonale stjerner at Norge vendte kampen etter pause. Caroline Graham Hansen mistet begge kamper under samlingen med en kjenning i kneet, Ada Hegerberg satt skadd på tribunen, mens Guro Reiten ble byttet ut ved pause av belastningshensyn. Vi fikk se at det er mye kvalitet også bak de største navnene.

Linda Sembrant feilet i en luftduell med Sævik, og Vilde Bøe Risa kom gjennom på venstrekanten. Inne i målgården fant hun Maanum, som holdt seg foran svenskenes kaptein Magdalena Eriksson og scoret via keeper Jennifer Falk.

– Jeg prøvde bare å løpe den inn, sa Maanum.

Ti minutter senere leverte Norge fint kombinasjonsspill på venstrekanten etter et innkast. Tuva Hansen, Maanum og Vilde Bøe Risa var involvert før Blakstad la et fint innlegg på hodet til Sævik. Vålerenga-spilleren vant i lufta og nikket inn 2-1.

– Jeg tenkte egentlig å ta den med foten, men så av ballbanen at det går ikke, så satte jeg hodet til og håpet den skulle gå inn. Det var deilig, sa Sævik til NTB.

Ansporet av 10.472 tilskuere på sin faste hjemmebane Gamla Ullevi satset Sverige voldsomt mot slutten. Fridolina Rolfö sendte et distanseskudd i tverrliggeren i det 66. minutt, men det var høyreback Nathalie Björn som i det 83. minutt nikket inn et hjørnespark fra venstreback Jonna Eriksson. På overtid lyktes Sveriges sjette og siste innbytter Schough med en dragning og skjøt inn 3-2-målet. Likevel skulle kampen ende med norsk jubel.

Den norske legen trengte bare et øyeblikk før han signaliserte bytte, men Hegerberg avdramatiserte skaden etterpå.

Svenskenes høye og aggressive press førte til store problemer for Norges forsøk på å spille seg ut bakfra. Barcelona-stjernen Rolfö ga hjemmelaget ledelsen etter et drøyt kvarter da Mathilde Harviken misset i forsøket på å bruke midtbaneanker Vilde Bøe Risa. Rolfö satte fart inn i feltet, smatt mellom Harviken og Risa og pirket ballen forbi Aurora Mikalsen før kaptein Maren Mjelde rakk fram med taklingsfoten.

Det var en av flere svenske sjanser som kom etter dårlige valg i det norske laget.

Norge hevet seg etter at Hegerberg måtte ut, og Emilie Haavi kom til en kjempesjanse da hun i det 37. minutt ble spilt fram av Maanum. Falk i målet svarte med en kjemperedning.

Det kom mer norsk moro etter pause, og til slutt endte det med jubel. Opplevelsen blir god å ta med seg til New Zealand om noen måneder.

Sverige var best i det meste før pause og kunne ha ledet mer enn 1-0, men Norge var som forvandlet etter sidebytte og tok ledelsen i løpet av et kvarter. Utligningen kom i det 50. minutt.

Det startet ikke bra. I det 29. minutt strakk Hegerberg seg etter ballen i en duell med svenskenes kaptein Magdalena Eriksson, og hun tok seg med en gang til lysken. Mens de andre norske var opptatt med å stoppe den påfølgende kontringen, satte hun seg ned nær midtstreken og ba om medisinsk tilsyn.

(©NTB)