Menu
Landslagstrener Luis Pimenta er godt fornøyd med lagets innsats etter tre strake seirer i første gruppespill i EM-kvalifiseringen for G19. Foto: Geir Olsen / NTB

Norge videre i G19-kvalifiseringen med full pott

Norge tok sin tredje strake seier i EM-kvalifiseringen for G19 da Ungarn ble slått 2-1 tirsdag. Laget er klart for eliterunden til våren.

Av NTB | 17.10.2023 18:32:39

Sport: Avansementet var klart allerede før kampen mot Ungarn, men Norge vant likevel over en motstander som måtte ha poeng for å ta seg videre som gruppetoer.

Det sto 0-0 til pause, men to raske mål av Sindre Walle Egeli (Nordsjælland) og Benjamin Thoresen Faraas (Brugge) ga Norge overtaket.

– Det var en jevn førsteomgang mot et ungarsk lag som holdt høyt nivå, men etter pause startet vi best. Vi spilte med fin balanse mellom å spille kort og true bakrom. Ledelsen var helt fortjent, sa landslagstrener Luis Pimenta til fotball.no.

– Ungarn måtte risikere mye i og med at Latvia ledet med mange mål over Gibraltar og målforskjellen ville avgjøre hvem som gikk videre. Vi visste at de ville pumpe baller opp, søke bakrom og sidekorridorer for å slå innlegg. Gruppa viste modenhet i sluttminuttene, sa Pimenta.

Norge slo Gibraltar 10-0 og vertsnasjonen Latvia 3-0 i sine to første kamper. Til våren skal laget spille om plass i sluttspillet i Nord-Irland. De sju gruppevinnerne i eliterunden kommer dit. Norge har med sin imponerende kvalifisering sjanse til å bli seedet på høyeste nivå i trekningen.

Når de siste gruppene avgjøres i november, tar Pimenta laget sitt med til Spania for å møte Tyskland i to kamper. Også tyskerne er videre som gruppevinner.

– Det blir veldig god matching for oss på veien mot eliterunden, sier Pimenta.

Ungarn jaget desperat mål og fikk sin redusering fem minutter før slutt, men Norge holdt unna.

– Mentaliteten til spillerne er veldig bra, og det har vært en glede for oss i trenerteamet å jobbe med dem. Vi pusher dem og setter krav, og spillerne viser at de liker det, sier Pimenta.

(©NTB)