Ole Eskild Dahlstrøm er trener for Norges paraishockeylandslag som vant B-VM på hjemmebane. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB

Norge vant B-VM i paraishockey – slo Tyskland på dramatisk vis

Norges landslag i paraishockey vant B-VM på hjemmebane og rykket opp igjen etter 4-3-seier over Tyskland i siste kamp.

Av NTB | 20.04.2024 21:30:24

Sport: Dermed kunne trener Ole Eskild Dahlstrøm feire med sine spillere etter en meget godt gjennomført turnering på hjemmebane i Skien.

Morten Varnes scoret vinnermålet etter 3.11 av de fem minuttene i forlengningen, da turneringens to beste lag gjorde opp seg imellom om turneringsseiren.

Både Norge og Tyskland var opprykksklare før den siste kampen. Begge vant alle sine kamper mot de fire øvrige lagene, og det på overlegent vis. Norge sto med 53-0 i målscore, men var bare toer på tabellen ettersom tyskerne hadde 57-2.

Tyskland sprakk den norske nullen allerede etter 3.46 minutter, da Jörg Wedde scoret. Audun Bakke utlignet i norsk overtallsspill, og i midtperioden satte Alexander Lyngroth inn 2-1.

Tyskerne svarte og vendte til 3-2-ledelse med scoringer av Frank Rennhack og Bernhard Hering. Før siste periode lå Norge under, men kaptein Ola Øiseth utlignet og tvang fram forlengning. Der la han pasningen til vinnermålet.