Menu
Norges trio som tok bronse i lagsprint i skøyte-VM. Bjørn Magnussen forrest, fulgt av Henrik Fagerli Rukke og Håvard Holmefjord Lorentzen. Foto: Peter Dejong, AP / NTB

Norge tok VM-bronse på lagsprinten: – Ganske optimalt

Håvard Holmefjord Lorentzen gikk Norge inn til bronse på mennenes lagsprint i skøyte-VM enkeltdistanser. Canada vant foran Nederland.

Av NTB | 02.03.2023 22:45:41

Sport: Lorentzen hadde drahjelp av Bjørn Magnussen og Henrik Fagerli Rukke fra start, før han gikk siste runde alene.

Norge gikk i siste par mot Nederland og ledet underveis både på nederlenderne og på den canadiske ledertiden, men det ble for tøft mot slutten. Canada vant 41 hundredeler foran Nederland og 54 foran Norge.

– Det var et ganske optimalt løp. Selvfølgelig er det småting som klikker, men det er det nok for de andre også. Jeg tror vi skal være fornøyd med dette, sa Lorentzen til Viaplay etter medaljeutdelingen.

– Egentlig er jeg ganske fornøyd. Bjørn fikk som han sa litt problemer i 2. sving, og jeg ble litt passiv. Da han fikk opp farten igjen, var jeg ikke helt med. Jeg merket det i sistesvingen, som ble tung, sa Rukke til Viaplay.

Norge var 10 hundredeler bak Nederland før siste runde, og 13 i mål.

Canadas gullvinnere var Christopher Fiola, Laurent Dubreuil og Antoine Gélinas-Beaulieu, mens Merijn Scheperkamp, Hein Otterspeer og Wesly Dijs gikk for Nederland.

Norge slo fjerdeplasserte Polen med vel fire tideler.

– Det ble en bedre start enn i verdenscupen sist. I Polen gikk vi litt for sakte inn i førstesvingen, denne gang hadde vi bra fart, men jeg satte opp siste sving litt seint og lå ikke på som jeg ønsket det. Så tok jeg meg sammen igjen på langsiden, sa Magnussen, som dro første runde.

– Formen er bra. Jeg trives i den høye farten vi får her, og jeg er spent både på morgendagen og på lørdagens 1000 meter, sa Lorentzen til Viaplay.

(©NTB)