Guro Reiten scoret mot Finland fredag. Foto: Jussi Nukari / NTB

Norge sviktet på tampen mot Finland – tøft utgangspunkt før siste runde i EM-kvalifiseringen

Det norske kvinnelandslaget i fotball var lenge på vei mot tre uhyre viktige poeng i EM-kvalifiseringen, men slapp inn på tampen og spilte 1-1 mot Finland.

Av NTB | 12.07.2024 20:13:17

Sport: Guro Reiten så ut til å sikre seieren med sin scoring i åpningen, men sju minutter på overtid scoret Emma Koivisto og sørget for 1-1.

Det er dårlig nytt for de norske EM-sjansene. Landslaget er i skrivende stund gruppetoer i gruppe A og har én kamp mer spilt enn ener Nederland (sju poeng) og treer Italia (fem poeng). De to møtes til kamp senere fredag.

Norge avslutter kvalifiseringen hjemme mot Nederland tirsdag. Det er dermed helt åpent før siste runde i kvaliken.

Norge åpnet kampen godt og var klart best før hvilen. Finnene slet med å spille seg forbi det høye norske presset, og Norge fikk flere gode muligheter etter brudd høyt i banen.

Bare seks minutter var spilt da Vilde Bø Risa lempet inn en corner som keeper Tinja-Riikka Korpela bokset ut. Ballen endte opp i beina til Guro Reiten som bredsidet inn 1-0-scoringen fra 14 meter.

Like før pause burde det også stått 2-0. Caroline Graham Hansen driblet seg helt ned til dødlinjen og fant Karina Sævik med en 45-graders pasning. Korpela var allerede utspilt, og spissen trengte bare å bredside ballen inn i det åpne nettet, men satte den isteden over.

– Det er nesten ikke mulig å komme nærmere et mål, sa NRK-kommentator Olav Traaen.

Det ga Finland anledning til å spille seg inn i oppgjøret, og vertene spilte seg raskt til sin første mulighet etter hvilen. Cecilie Fiskerstrand gjorde jobben sin på streken og sørget for at Norge forble i føringen.

Norge slet i det hele tatt med finnene etter hvilen, men Graham Hansen var samtidig nære å sette 2-0 før timen var spilt da hun sendte ballen i tverrliggeren fra langt hold.

Norge vant 4-0 over Finland i den første kampen i kvalifiseringen, før det ble 0-1-tap for Nederland. Deretter ble det både 0-0 og 1-1 mot Italia.

Reiten kunne også ha satt inn 2-0 like etterpå, men nok en gang gikk ballen over tverrliggeren.

Dypt inne i overtiden satt den imidlertid for Finland. Koivisto snek seg inn bak den norske forsvaret og satte inn utligningen. Finnene har vært gode på hjemmebane og har både slått Italia og spilt uavgjort mot Nederland på eget gress tidligere i kvalifiseringen.