Finland utlignet på tampen mot Norge. Foto: Jussi Nukari / NTB

Norge sviktet på tampen mot Finland: – Burde ha satt sjansene våre

Det norske kvinnelandslaget i fotball var lenge på vei mot tre uhyre viktige poeng i EM-kvalifiseringen, men slapp inn på overtid og spilte 1-1 mot Finland.

Av NTB | 12.07.2024 20:23:15

Sport: Guro Reiten så ut til å sikre seieren med sin scoring i åpningen, men sju minutter på overtid scoret Emma Koivisto og sørget for 1-1.

Det er dårlig nytt for de norske EM-sjansene. Landslaget er i skrivende stund gruppetoer i gruppe A og har én kamp mer spilt enn ener Nederland (sju poeng) og treer Italia (fem poeng). De to møtes til kamp senere fredag.

– Vi burde ha vunnet kampen. Jeg er skuffet over å tape de tre poengene så sent. Vi burde ha satt sjansene vår, vi burde ha ledet 3-0 etter førsteomgangen, sa landslagssjef Gemma Grainger til NRK.

Norge avslutter kvalifiseringen hjemme mot Nederland tirsdag. Det er dermed helt åpent før siste runde i kvaliken.

– Nå må vi lære fort og gå for seieren på tirsdag, fortsatte Grainger.

Bare seks minutter var spilt da Vilde Bø Risa lempet inn en corner som keeper Tinja-Riikka Korpela bokset ut. Ballen endte opp i beina til Guro Reiten som bredsidet inn 1-0-scoringen fra 14 meter.

Like før pause burde det også stått 2-0. Caroline Graham Hansen driblet seg helt ned til dødlinjen og fant Karina Sævik med en 45-graders pasning. Korpela var allerede utspilt, og spissen trengte bare å bredside ballen inn i det åpne nettet, men satte den isteden over.

– Det er nesten ikke mulig å komme nærmere et mål, sa NRK-kommentator Olav Traaen.

Det ga Finland anledning til å spille seg inn i oppgjøret, og vertene spilte seg raskt til sin første mulighet etter hvilen. Cecilie Fiskerstrand gjorde jobben sin på streken og sørget for at Norge forble i føringen.

Norge slet i det hele tatt med finnene etter hvilen, men Graham Hansen var samtidig nære å sette 2-0 før timen var spilt da hun sendte ballen i tverrliggeren fra langt hold.

Finnene har vært gode på hjemmebane og har både slått Italia og spilt uavgjort mot Nederland på eget gress tidligere i kvalifiseringen.

Norge vant 4-0 over Finland i den første kampen i kvalifiseringen, før det ble 0-1-tap for Nederland. Deretter ble det både 0-0 og 1-1 mot Italia.

Norge åpnet kampen godt og var klart best før hvilen. Finnene slet med å spille seg forbi det høye norske presset, og Norge fikk flere gode muligheter etter brudd høyt i banen.

Reiten kunne også ha satt inn 2-0 like etterpå, men nok en gang gikk ballen over tverrliggeren.

Dypt inne i overtiden satt den imidlertid for Finland. Koivisto snek seg inn bak den norske forsvaret og satte inn utligningen.