Luis Pimentas U19-gutter klarte bare 0–0 mot Ukraina. Foto: Geir Olsen / NTB

Norge sløste med sjansene i U19-EM – klarte bare 0-0 mot Ukraina

De norske U19-gutta klarte ikke å få ballen i mål mot Ukraina og måtte dermed se seg fornøyd med 0-0 i den andre gruppespillskampen i EM.

Av NTB | 18.07.2024 18:22:46

Sport: Landslagssjef Luis Pimentas menn er dermed avhengig av å vinne den siste gruppespillskampen mot Nord-Irland, samtidig som Ukraina må avgi poeng mot Italia for å ta seg videre i mesterskapet.

Norge startet kampen friskt og kom seg til en rekke sjanser, men måtte likevel gå målløse til pause etter at Sander Hestetun Kilen satte ballen i stolpen to ganger.

Nordmennene fortsatte i samme driv i andre omgang, men klarte heller ikke da å få ballen i nettmaskene bak Ukriana-keeper Vladyslav Krapyvtsov.

U19-gutta åpnet mesterskapet med å ta ledelsen mot de regjerende mesterne fra Italia, men måtte til slutt se seg slått 1-2.

Den siste gruppespillskampen spilles på søndag. Norges 3.-plass fra i fjor er nasjonens beste resultat i U19-mesterskapets historie.

Pimenta må klare seg uten flere av sine største stjerner i EM. Ettersom datoene ikke er fredet har flere spillere blitt nektet av sine klubber å dra. Blant dem er Sindre Walle Egeli (Nordsjælland), Sverre Nypan (Rosenborg) og Tromsø-duoen Runar Norheim og Jens Hjertø-Dahl.