Joakim Aarseth Opsahl scoret et flott åpningsmål for Norge mot Danmark. Bildet er fra en eliteseriekamp for Lørenskog mot Frisk Asker. Foto: Frederik Ringnes / NTB

Norge slo tilbake mot danskene i VM-oppkjøringen

Norges unge ishockeymannskap fikk en god start og slo Danmark 3-2 i en VM-oppkjøringskamp i Rødovre lørdag.

Av NTB | 13.04.2024 15:23:21

Sport: Det skjedde med scoringer av Joakim Aarseth Opsahl, Håvard Østrem Salsten og Tobias Bjerke Larsen. Norge ledet 2-0 relativt tidlig og sikret seieren selv om de tidvis havnet under press.

Kampen startet som en drøm med et frekt mål av Lørenskog-vingen Opsahl etter bare to minutter. Han skjøt fra nesten død vinkel fra høyresiden, men overlistet danskenes målvakt med et skudd over skulderen hans.

2-0 kom på en lærebokkontring i undertall etter 13 minutter. Thomas Berg-Paulsen og Salsten kombinerte på vei framover og fintet ut den danske målvakten, og dermed kunne Salsten sette pucken i tomt bur.

Danskene kvitterte kort tid etter takket være en god soloprestasjon av Frederik Storm. I midtperioden var danskene det beste laget, og Norge var noe heldig som kom seg fra den uten baklengsmål.

Bedre så det ut med nok en scoring tidlig i tredje periode. Etter svakt dansk keeperspill kunne Larsen feie inn 3-1 fra distanse.

Danmark reduserte ved Niklas Andersen i overtall senere i perioden, men maktet ikke å få en utligning. Dermed har lagene slått hverandre hver sin gang i oppkjøringen på dansk is.

VM spilles i Tsjekkia med start 10. mai.