Norges trener Tobias Johansson fikk bare med seg ett poeng i sin VM-debut etter 3-4-tap for Kasakhstan i gruppe B i Riga. Foto: Roman Koksarov / AP / NTB

Norge rotet bort poeng mot Kasakhstan i ishockey-VM – tapte etter straffeslag

Norge førte åpningskampen i ishockey-VM mot Kasakhstan i store deler, men klarte ikke å få med seg mer enn ett poeng etter 3-4-tapet på straffer.

Av NTB | 13.05.2023 18:04:47

Sport: – Ja, det er to tapte poeng. Vi var det beste laget i 60 minutter. Frusterende at vi slipper inn to mål i undertall. Nå må vi slikke sårene og analysere oss klare til kampen mot Sveits, sa landslagssjef Tobias Johansson til Viaplay.

Michael Haga scoret to mål, Ole Julian Bjørgvik-Holm ett for Norge, som ledet både 2-0 og 3-1 underveis i kampen.

Unge Isak Hansen spilte ikke et eneste minutt i kampen, men var en av de norske spillerne som ble valgt til å ta straffer da det hele skulle avgjøres. Han bommet.

– Surt det ikke satt, sa den 19 år gamle backen.

– Jeg ville ikke lagt byrden på en ung spiller. Kasakhstan brukte en 37-åring, sa tidligere landslagssjef og nå kommentator hos Viasat, Petter Thoresen.

Tobias Johansson, som ledet Norge for første gang i et VM, hadde ti debutanter med seg. Det er ventet at de norske isbjørnene skal få det tøft med å forsvare plassen blant de beste.

Norge kjørte over motstanderen i første del av åpningsperioden og ledet 2-1 ved pause etter å ha vunnet skuddstatistikken 12-4.

Michael Haga gjorde 1-0 i overtallsspill, mens Ole Julian Bjørgvik-Holm gjorde 2-0 før det var spilt ti minutter av kampen. Så slapp nordmennene Kasakhstan inn i kampen igjen, da Maxim Mukhametov reduserte mot slutten av perioden.

Rekken med brødreparet Håvard og Eirik Salsten sammen med Ludvig Hoff var et friskt innslag i det norske laget.

Kasakhstan reduserte til 2-3 i et overtallsspill etter at Norge pådro seg en unødvendig utvisning i offensiv sone.

Den tredje perioden ble mer jevnspilt enn de to første. Sondre Olsen og Håvard Salsten hadde hver sin store mulighet til å øke ledelsen.

Thomas Olsen hadde et stolpetreff i et norsk overtall like etterpå, mens Olden bommet for åpent mål.

Ekstratiden i fem minutters spill med tre mot tre endte uten mål, og kampen ble avgjort på straffer. Der var Kasakhstan best.

– Isak er vår beste straffeskytter. Han ville ta den, dessverre gjorde han ikke mål denne gangen, sa Johansson.

I midtperioden økte nordmennene til 3-1. Også denne gangen var Haga sistemann på pucken i et overtallsspill.

Etter nok en unødvendig utvisning i offensiv sone ble det undertall. Kasakhstanerne utnyttet overtallet til å utligne til 3-3 ved Nikita Mikhailis. Samme mann hadde for øvrig to stolpetreff i midtperioden.