Menu
Fiskeri- og havminister Cecilie Myrseth (Ap) har fremforhandlet en fiskeriavtale mellom Norge og EU. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Norge har inngått fiskeriavtale med EU

Norge er enige med EU om en bilateral fiskeavtale for 2024 for havområdene Nordsjøen og Skagerrak.

Av NTB | 08.12.2023 16:31:12

Politikk: Avtalen ble undertegnet fredag 8. desember, og innebærer at Norge og EU er enige om kvotebytte og gjensidig adgang til å fiske i hverandres soner.

– Det er bra at vi nå er enige med EU om disse avtalene. Vi har hatt en god tone i forhandlingene og resultatet er balansert. Å få på plass avtaler med de vi deler bestander med, i god tid før jul, er en prioritert oppgave for regjeringen, sier fiskeri- og havminister Cecilie Myrseth (Ap).

Kvotebyttene betyr at norske fiskere kan fiske på kvotene Norge har byttet til seg ved Grønland. EU har på sin side byttet til seg en torskekvote i Barentshavet på 9981 tonn.

– Med disse avtalene på plass har norske fiskere forutsigbarhet og mulighet til å fiske kvotene som ligger i avtalene når det er rasjonelt og økonomisk. Det var viktig for begge parter å nå få dette på plass og jeg er svært fornøyd med det, sier Myrseth.

I tillegg er Norge enige med EU og Storbritannia om en trepartsavtale om kvotefastsettelse og forvaltning av fellesbestandene i Nordsjøen.

(©NTB)

Flere nyheter: