Menu
Utviklingsminister Anne Beathe Tvinnereim (Sp) kunngjorde fredag at Norge øker støtten til sivile i Sudan med 100 millioner kroner. Foto: Rodrigo Freitas / NTB

Norge gir 100 millioner kroner for å bistå sivile i Sudan

Norge øker støtten til sivile i krigsherjede Sudan med 100 millioner kroner, opplyser utviklingsminister Anne Beathe Tvinnereim (Sp).

Av NTB | 05.05.2023 15:24:40

Krig og konflikter: – Jeg er bekymret for den akutte humanitære situasjonen i Sudan og over grensene til nabolandene. Norge gir nå 100 millioner kroner for å bistå sivile som trenger vann, mat og medisiner for å overleve, sier utviklingsministeren i en pressemelding.

Mennesker på flukt i Sudan krysser nå grensene til samtlige sju naboland, og det anslås at over 73.000 mennesker har forlatt Sudan siden krisen begynte. Det ventes at over 800.000 mennesker vil legge på flukt.

– Før krigen brøt ut i Sudan, var det anslått at nesten 16 millioner mennesker trengte humanitær bistand. Nå er tallet steget til 21 millioner. Nabolandene fortjener stor honnør for å holde grensene åpne for flyktninger, sier Tvinnereim.

Den norske støtten går gjennom norske sivilsamfunnsorganisasjoner, FNs humanitære landfond i Sudan, Verdens matvareprogram (WFP) og FNs høykommissær for flyktninger (UNHCR).

(©NTB)

Flere nyheter: