Menu
– Det var en glede å fortelle at vi donerer kjøretøy til vår gode alliansepartner Nord-Makedonia i dag, sier forsvarsminister Bjørn Arild Gram. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Norge donerer 76 militære kjøretøyer til Nord-Makedonia

Forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp) kunne under sitt besøk i Nord-Makedonia mandag meddele at Norge donerer 40 lastebiler og 36 feltvogner til landet.

Av NTB | 25.09.2023 12:02:41

Økonomi og næringsliv: – Nord-Makedonia er en god Nato-alliert som Norge samarbeider godt med, sier forsvarsminister Gram (Sp) i en pressemelding mandag.

Han sier Nord-Makedonia har donert betydelig med militært utstyr til Ukraina, og at Norges støtte til Nord-Makedonia er for at landet kan gjenanskaffe materiell og utstyr for å opprettholde forsvarsevnen.

Nord-Makedonia har vært medlem av Nato siden 2020.

Forsvarsministeren gjennomfører denne uka separate bilaterale besøk til Nord-Makedonia, Serbia og Bosnia-Hercegovina. I forbindelse med besøkene gjennomføres bilaterale samtaler med forsvarsministrene i disse landene.

Det var under møtet med forsvarsminister Slavjanka Petrovska i Nord-Makedonia, at Gram informerte om donasjonen fra Norge.

Flere nyheter: