Sondre Nordstad Moen fikk en seig halvmaraton i EM i Roma. Foto: Heiko Junge / NTB

Nordstad Moen langt unna medaljekampen på halvmaraton

Sondre Nordstad Moen måtte slippe tetfeltet på halvmaraton i friidretts-EM og endte opp med 12.-plass på tiden 1.02.03.

Av NTB | 09.06.2024 10:13:08

Sport: Det ble en skuffende plassering for den 33 år gamle trønderen. Han hang med i tetgruppen første halvdel av løpet og lå på 8.-plass etter ti kilometer.

Så ble det mer vrient. Ved passering 15 kilometer hadde Nordstad Moen falt til 14.-plassen, og han var da fraløpt med 18 sekunder av lederen.

Tidsdifferansen økte ytterligere mot slutten, men nordmannen løp seg opp to plasser.

– Jeg skal ikke finne på noen unnskyldninger. Det var ikke en topp dag, men jeg burde ha vært lenger framme. Det var et par ting som jeg ikke kan ta opp her og nå, og som var utenfor min kontroll. Og så får vi bare glede oss til OL, sa Nordstad Moen noe kryptisk til NRK.

– Det (løpet) var som forventet. Jeg synes ikke det var plagsomt varmt, og det var likt for alle. Jeg gjorde egentlig alt jeg skulle. Mulig jeg lå litt langt ute i noen yttersvinger og kanskje løp noen meter for mye, sa Nordstad Moen.

Han har den norske rekorden på halvmaraton med sterke 59.48, satt i Valencia i 2017.

Samtidig er EM et delmål på veien mot maratondistansen i OL i Paris.

Zerei Kbrom Mezngi tok 26.-plassen på halvmaratonet, mens Weldu Negash Gebretsadik ble nummer 44. Det ga norsk 6.-plass i lagkonkurransen som også var en del av løpet.

Awet Nftalem Kibrab brøt underveis.

Det ble italiensk dobbeltseier med Yemaneberhan Crippa foran Pietro Riva, mens Amanal Petros fra Tyskland ble nummer tre. Vinnertiden var 1.01.03.

Trønderen hadde et håp om å bli blant de fem beste i det vel 21 kilometer lange løpet i Roma, og han uttalte i forkant at han ville bli skuffet om han havnet utenfor topp ti.