Menu
Blant ungdommer og unge voksne er Instagram og Snapchat de mest populære sosiale mediene å få med seg nyheter på. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Nordmenn er på internett rundt 4 timer daglig

Den gjennomsnittlige tidsbruken vår på internett øker på alle ukedager og i alle aldersgrupper til omtrent 4 timer daglig.

Av NTB | 26.04.2023 09:34:09

Vitenskap og teknologi: Undersøkelsen viser at hele 96 prosent av befolkningen har egen mobiltelefon. Den brukes omtrent to og en halv time på en gjennomsnittsdag.

Mens bruken av mobil og internett har eskalert de siste 30 årene, har andelen som leser papiravis gått ned.

Ti prosent av befolkningen oppdaterer seg på nyheter kun via sosiale medier, og ikke på noen av de tradisjonelle plattformene, i løpet av en gjennomsnittsdag.

Tallene viser at i tillegg til å se på underholdning, er det mange tenåringer og unge voksne som oppgir at de får med seg nyheter på Tiktok.

Fire av ti tenåringer finner nyheter på Tiktok.

Men de siste årene har andelen dalt.

Ser man på nyhetskonsumet på tvers av alle kilder og plattformer, ser man at over 90 prosent av befolkningen får med seg noen nyheter i løpet av en gjennomsnittsdag.

Det er mer vanlig å lese nyheter i sosiale medier blant kvinner enn menn. Blant ungdommer og unge voksne er Instagram og Snapchat de mest populære sosiale mediene å få med seg nyheter på, mens de over 25 år i størst grad finner sine nyheter i sosiale medier via Facebook.

Unge voksne oppdaterer seg på nyheter i størst grad via nettaviser og sosiale medier, mens eldre fortsatt bruker tradisjonelle medier som aviser, radio og TV.

(©NTB)

Flere nyheter: