Menu
Brann er ikke nordmenns største frykt når de går inn i jula. Bildet er fra en brann i en verneverdig trebygning i Kristiansund i slutten av november. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Nordmenn er mer bekymret for dårlig stemning enn brann i jula

Frykten for brann når ikke frykten for dårlig stemning til knærne i julen. Tre av ti nordmenn er mest bekymret for høyt stressnivå og dårlig stemning.

Av NTB | 08.12.2023 09:09:43

Ulykker og naturkatastrofer: Frykten for brann kommer langt ned på listen, kommer fram i en undersøkelse Respons Analyse har gjennomført på vegne av Fremtind.

Kun to av hundre oppgir at brann i forbindelse med matlaging er det de er mest bekymret for i jula. Den manglende frykten bekymrer Therese Hofstad-Nielsen som er skadeforebygger i Fremtind.

– Jeg anbefaler nordmenn å fokusere mer på brannsikkerheten i julen. Det er få ting som er mer stressende enn en brann, sier Hofstad-Nielsen i en pressemelding.

Hun viser til en tidligere undersøkelse hvor én av fire nordmenn oppga at de hadde hatt tilløp til brann hjemme.

– Mange branner starter på kjøkkenet, i elektriske apparater eller ved bruk av levende lys og annen åpen ild. I desember er det høyt trykk på aktiviteter innenfor alle disse kategoriene. Derfor må vi passe ekstra godt på i tiden fremover.

(©NTB)

Flere nyheter: