Menu
Nord-Koreas leder Kim Jong-un fulgte med på oppskytingen av satellitten Malligyong-1 tirsdag i forrige uke. Foto: KCNA / AP / NTB

Nord-Korea varsler mulig nye satellittoppskytinger

Nord-Korea kritiserer USA og andre land som har fordømt den nylige satellittoppskytingen og varsler mulig nye oppskytinger.

Av NTB | 27.11.2023 04:09:46

Politikk: Nord-Korea utøver sin suverene rett, som omfatter satellittoppskytinger, står det i en uttalelse fra utenriksdepartementet i Pyongyang og som er videreformidlet av det statlige nyhetsbyrået KCNA mandag.

I uttalelsen kritiserer myndighetene i Nord-Korea en felles uttalelse fra USA og andre land forrige ukes satellittoppskyting ble fordømt. Norge fordømte også oppskytingen.

– Oppskytingen er brudd på en rekke resolusjoner vedtatt av FNs sikkerhetsråd, uttalte en talsmann for Det hvite hus.

Nord-Korea har i årevis hatt et rakett- og atomvåpenprogram som gjentatte ganger er blitt fordømt i FNs sikkerhetsråd.

Nord-Korea hevder at den nye satellitten allerede har tatt bilder av en amerikansk militærbase på Hawaii og av et amerikansk hangarskip, samt bilder av flere militærbaser i Sør-Korea.

Oppskytingen har ført til at sørkoreanske myndigheter skrotet deler av en avspenningsavtale mellom landene. Som svar på dette har Nord-Korea forkastet hele avtalen, og de har varslet at nye våpen skal utplasseres på grensen mot Sør-Korea.

(©NTB)

Flere nyheter: