Menu
På dette bildet inspiserer Nord-Koreas leder Kim Jong-un det som skal være den ubemannede undervannsdronen Haeil og som ble testet i øvelser denne uken. Foto: KCNA / AP / NTB

Nord-Korea hevder å ha testet undersjøisk dronevåpen

Nord-Korea har testet en ny undersjøisk angrepsdrone som kan utstyres med atomstridshode, melder det statlige nordkoreanske nyhetsbyrået KCNA.

Av NTB | 24.03.2023 03:34:13

Krig og konflikter: – Denne kjernefysiske undersjøiske angrepsdronen kan utplasseres ved enhver kyst og havn, eller fraktes av et skip, står det i KCNAs melding.

Dronen ble sjøsatt tirsdag. Deretter fartet den rundt i 59 timer og 12 minutter på en dybde mellom 80 og 150 meter før den torsdag detonerte et teststridshode, ifølge KCNA.

Dronen omtales av byrået som et «hemmelig våpen», konstruert for å kunne utløse en «radioaktiv tsunami» som kan ødelegge fiendtlige marinefartøy og havneanlegg. Testen ble ifølge nyhetsbyrået ledet av landets leder Kim Jong-un.

KCNA skriver også at Nord-Korea avfyrte strategiske krysserraketter under testen, som varte fra 21. til 23. mars. Rakettene var av typen Hwasal-1 og Hwasal-2, og var utstyrt med juke-stridshode for å simulere et atomstridshode, ifølge KCNA.

I meldingen advarer Kim landets fiender mot å holde det han kaller uforsvarlige krigsøvelser rettet mot Nord-Korea.

USA og Sør-Korea gjennomførte fra 13. til 24. mars øvelsen Freedom Shield 23. Det er USA og Sør-Koreas største felles øvelse siden 2017. I juni i år skal de to allierte gjennomføre en enda større øvelse.

Nord-Korea meldte mandag at landet i helgen gjennomførte to dager med militærøvelser som simulerte det som ble omtalt som et kjernefysisk motangrep.

(©NTB)

Flere nyheter: