Menu
Foto: Gorm Kallestad / NTB

Nok å gjøre for politiet

Det har det siste døgnet vært en rekke oppdrag for politipatruljene på Haugalandet og i Sunnhordland. Natt til søndag har det blant annet vært en del festbråk. På Stord ble det trampolinekrangel.

Av Egil M Solberg | 04.04.2021 08:37:28

Politilogg: Vaktsjef Knut Gjerde ved Haugesund politistasjon kunne søndag morgen fortelle om en relativt rolig natt, men ikke helt uten hendelser.

Litt var det å gjøre allerede fra lørdags ettermiddag.

Fant tyvegods på Porshaug

Ved 15.15-tiden var en politipatrulje på Porshaug for å foreta ransakelse på en adresse. Der var en samboerpar som for politiet er godt kjente fra før. Det er snakk om en kvinne i slutten av 20-årene og en mann i midten av 40-årene. De var i besittelse av en del verktøy som stammer fra et tidligere tyveri.

Trampolinekonflikt på Stord

Det oppsto en konflikt på Stord ved 15.30-tiden lørdag etter at en trampoline ble satt opp i en hage. Dette var naboen lite fornøyd med og kontaktet politiet. Dette var en krigserklæring mente naboen. Det er uklart om det var støy og roping fra barnas lek som var problemet. Politiet fikk snakket med partene og roet ned konfliktnivået.

Ulykke med barn i bilen

En bilfører er mistenkt for promillekjøring etter en utforkjøring i Ølen lørdag kveld. Det var ved 21.25-tiden lørdag kveld at nødetatene ble sendt til Steinbruvegen i Ølen. En bil hadde da kjørt utfor veien og inn i et tre. Det befant seg to personer i bilen, hvorav ett barn. Begge fremstår som uskadd. Fører fremstilles for blodprøve på legevakt, mistenkt for promillekjøring.

Fant skadet rådyr

En kvinne ringte politiet fem minutter over midnatt og kunne fortelle at hun hadde observert et skadet rådyr. Dyret gikk og haltet langs veien. Det var hennes oppfatning at noen andre måtte ha kjørt på dyret. Viltnemnda ble sendt ut for å ta seg av dyret.

Mye feststøy

Når utestedene er stengt i helgene blir det en del feststøy og natt til søndag måtte ble det klaget på fester både i Åkrehamn, Aksdal, Skudenes, Avaldsnes, Torvastad og en rekke fester i Haugesund. Det ble i så måte en vanlig kveld og natt med klager på høy musikk.

Høy musikk fra bolig ved Haraldsvang

Ved 01-tiden natt til søndag ble det klaget på høy musikk og støy fra en bolig i området ved Haraldsvang skole, hvor det var festligheter. En mann i slutten av 30-årene var ansvarlig for musikken og fikk pålegg om å dempe lydnivået.

Politiet fikk klager fra den samme festen ved 02-tiden i natt. Da var det ikke ledige patruljer til å besøke adressen, men operasjonsledelsen tok kontakt per telefon. Denne gang fikk de en mer bestemt formaning om å holde nattero.

Det var søndag morgen ikke avgjort om bruddet på pålegget ville resultere i anmeldelse.

«Burning» på Stord

Tre biler støyet og på den måten plaget omgivelsene i Leirvik sentrum på Stord ved halvtretiden i natt. Det var snakk om såkalt «burning» der ungdommer i biler spinner rundt på asfalten for å lage røyk av gummien på dekkene.  En politipatrulje rykket ut til stedet, men ungdommene ansvarlig for ordensforstyrrelsen hadde da forlatt området. Det ble gjort et søk i sentrum uten at de ansvarlige ble funnet.

«Raveparty» i Rogalandsgata

Det ble klaget på høy musikk og støy fra en fest bak Flotmyr i Rogalandsgata i Haugesund ved 06-tiden søndag morgen. Melder kunne opplyse at det var et såkalt raveparty på en adresse. En politipatrulje rykket ut til stedet og ila pålegg om å dempe lydnivået. Det skal være snakk om en hjemmefester.

Flere nyheter: