Menu
Demonstranter samlet seg i helgen ved Nigers ambassade i Paris med krav om at landets demokratisk valgte president blir gjeninnsatt. Foto: Sophie Garcia / AP / NTB

Nigers junta anklager franske soldater for å destabilisere landet

Kuppmakerne i Niger hevder at franske soldater forsøker å gjennomføre en plan for å destabilisere landet. Franske myndigheter avviser anklagene.

Av NTB | 09.08.2023 18:04:33

Politikk: Nigers nye regime hevder at den tidligere kolonimakten Frankrike har satt fri en rekke «fangede terrorister». Disse skal ifølge meldingen ha samlet seg for å planlegge et angrep på militære stillinger i et område der grensene mellom Niger, Burkina Faso og Mali møtes.

– Ytterst alvorlige hendelser utspiller seg i Niger som følge av atferden til franske styrker og deres medsammensvorne, heter det i en uttalelse fra juntaen, som tok makten i landet for to uker siden.

Ifølge meldingen ble en enhet i den nigerske hæren angrepet onsdag, men denne hendelsen knyttes ikke direkte sammen med det juntaen hevder er løslatelse av ytterliggående islamister.

Juntaen hevder også at et fransk militærfly har fløyet inn i landets luftrom til tross for at det ble stengt søndag kveld..

– Et fransk militærfly brøt med overlegg all kontakt med flygelederne om en flyging i vårt luftrom, opplyser kuppmakerne i en uttalelse, som ble lest på nigersk fjernsyn onsdag kveld.

Frankrike, som før kuppet var en av Nigers nærmeste samarbeidspartnere, avviser alle anklagene.

(©NTB)

Flere nyheter: