Menu
, NHO-sjef Ole Erik Almlid mener at det nå har blitt en mer reell debatt om eierbeskatningen. Foto: Heiko Junge / NTB

NHO øyner stortings-ja til å kutte formuesskatten

Utspillet fra en av MDGs nestledere om å fjerne formuesskatten, og debatten om de rike som har flyttet til Sveits, har gitt NHO håp om å kutte formuesskatten.

Av NTB | 07.02.2024 03:42:03

Økonomi og næringsliv: Det er det nylige utspillet fra nestleder Ingrid Liland i Miljøpartiet De Grønne om å fjerne formuesskatten, samt debatten om alle de rike som har flyttet til Sveits, som har gitt NHOs administrerende direktør, Ole Erik Almlid håp om flertall på Stortinget for å fjerne formuesskatten på aksjer og driftsmidler.

Til Aftenposten sier Almlid at det nå har blitt en mer reell debatt om eierbeskatningen.

– Det kommer nye stemmer inn. Jeg er derfor mer optimistisk til at man kan få gjort de nødvendige endringene nå. Formuesskatt på arbeidende kapital må bort, sier han.

Ifølge Almlid er det beregnet at et slikt kutt vil fjerne 20 milliarder kroner av en formuesskatt som i fjor totalt rundet 30 milliarder kroner.

– Vi mener at det å la de 20 milliardene være ute hos eierne, vil skape ny virksomhet og nye investeringer. Noe som igjen kaster av seg i form av både nye arbeidsplasser og mer skatt, sier NHO-sjefen.

(©NTB)

Flere nyheter: