Menu
NHL opphevet tirsdag forbudet mot regnbueteip på køllebladet etter kritikk fra både spillere og tilhengere. Foto: Bruce Bennett, Pool via AP / NTB

NHL slo retrett – tillater regnbueteip på køllene

NHL opphevet tirsdag forbudet mot å bruke teip i regnbuefarger på køllebladene under trening og kamper.

Av NTB | 24.10.2023 21:32:27

Sport: Ishockeyligaen fikk skarp kritikk fra både spillere og tilhengere etter å ha sendt ut et rundskriv der det sto at det ikke var tillatt med regnbuefarget teip for pridemarkeringer.

– Etter konsultasjon med spillerforeningen og ligaens inkluderingskoalisjon er det nå opp til spillerne om de vil representere sosiale saker gjennom teipen på køllene. Dette gjelder hele sesongen, står det i en uttalelse fra ligaen tirsdag.

Travis Dermott, back i Arizona Coyotes, ble i helgen den første som trosset forbudet. Han hadde regnbueteip på køllebladet i en kamp mot Anaheim Ducks.

– Krigen er ikke vunnet ennå. Jeg vil ikke skade laget mitt, og jeg vil heller ikke tråkke ligaen på tærne, men dette er viktige ting. Jeg håper det kan ha en positiv effekt på noen folk som trenger det, sa Dermott til The Athletic.

Pridemarkeringer ble et stridsspørsmål forrige sesong da enkelte spillere nektet å delta i oppvarming der hele laget brukte regnbuetrøyer. Siden har ligaen besluttet at lagene ikke får støtte noen sak ved bruk av slike trøyer.

Forbudet mot individuell bruk av teip for å markere støtte til en sak ble derimot kortvarig.

(©NTB)

Flere nyheter: