Menu
Buffalo Bills-spiller Damar Hamlin ble rammet av hjertestans i kampen mellom Buffalo Bills og Cincinnati Bengals. Foto: Duane Burleson / AP Photo / NTB

NFL-kampen mellom Bills og Bengals blir ikke gjenopptatt

NFL kommer ikke til å gjenoppta kampen mellom Buffalo Bills og Cincinnati Bengals hvor Damar Hamlin ble rammet av hjertestans.

Av NTB | 05.01.2023 22:54:59

Sport: Det bekrefter NFL i en uttalelse.

Kampen ble stoppet i slutten av første periode da Bills-spiller Damar Hamlin ble liggende urørlig på banen etter et sammenstøt med en motspiller. Hamlin var blitt rammet av hjertestans og ble fraktet til sykehus.

Kampen ble ikke gjenopptatt samme kveld, og det ble antatt at den skulle fortsette på en annen dato. Det gjør den imidlertid ikke.

Kampen var i utgangspunktet av stor betydning for hvordan sluttspillet i den amerikanske fotballigaen ender med å se ut, og en avlysning kan ha minst like store implikasjoner.

Bills trengte seier mot Bengals for å beholde posisjonen som nummer én i AFC. Nå er det Kansas City Chiefs som har overtatt den posisjonen.

Bengals hadde også mulighet til å sikre posisjonen som nummer én inn i sluttspillet hvis de hadde vunnet sine to gjenværende kamper i tillegg til Chiefs-tap i siste runde.

Det ledende laget etter endt ordinær sesong får hoppe over runde én av sluttspillet og gå direkte til runde to.

Ligaen vurderer en rekke løsninger for å løse problemene som oppstår ved at kampen ikke spilles. Blant disse er å rangere lagene etter hvem som har vunnet den høyeste prosentandelen av sine kamper. I så fall forblir Chiefs nummer én om de slår Las Vegas Raiders søndag.

Det gjenstår kun én runde i den ordinære sesongen i NFL. Fra og med 14. januar spilles de første kampene i sluttspillet.

(©NTB)

Flere nyheter: