Neymar sto for to av Brasils fem mål mot Bolivia. Foto: Bruna Prado / AP / NTB

Neymar slo Pelés målrekord da Brasil knuste Bolivia

Brasil levde opp til forventningene og knuste Bolivia 5-1 på hjemmebane i VM-kvalifiseringskampen i fotball fredag. Neymar ble historisk.

Av NTB | 09.09.2023 09:14:36

Sport: 31-årige Neymar, som i sommer forlot Paris Saint-Germain til fordel for saudiarabiske Al-Hilal, scoret to av målene i 61. og 93. minutt. Med det knuste han avdøde Pelés gamle rekord og ble Brasils toppscorer med 79 mål.

Neymar feiret rekordmålet på typisk Pelé-vis med en knyttneve opp i luften. Stjernevingen hadde sjansen til å score allerede etter et kvarter på straffespark, men Bolivia-keeper Billy Viscarra reddet.

Real Madrids Rodrygo flesket også til med to målgivende pasninger. Han satte åpningsscoringen i 24. minutt. Raphinha sto også på scoringslisten.

Bolivia fikk sitt trøstemål da Victor Abrego satte ballen i nettet i det 78. minuttet.

Fredagskveldens andre VM-kvalifiseringskamp endte med 3-1-seier for Uruguay på hjemmebane mot Chile.

Nicolás de la Cruz sto for to av hjemmelagets scoringer. Uruguays tredje mål var det Real Madrids Federico Valverde som sto bak i det 71. minuttet.

Chiles eneste mål ble satt i nettet av Arturo Vidal tre minutter senere.