Newcastle og Leicester spilte uavgjort i Premier League mandag. Foto: Owen Humphreys / AP / NTB

Newcastle med tre stolpetreff – Leicester tok viktig poeng i nedrykkskampen

Newcastle er sikret spill i mesterligaen neste sesong etter 0-0 mot Leicester i Premier League mandag. Leicester kan fortsatt holde plassen på øverste nivå.

Av NTB | 22.05.2023 22:59:01

Sport: Et dyptliggende og strukturert Leicester-lag holdt Newcastle unna seier.

Fem minutter før pause fikk Callum Wilson muligheten til å fyre av et skudd etter en tabbe av Leicester-keeper Daniel Iversen. Spissen skjøt først i stolpen, før hans andre forsøk ble reddet på strek.

Kort tid etterpå var det Miguel Almirón som forsøkte seg på en volley, men også det forsøket traff kun stolpen.

Med tjue minutter igjen ble en corner stusset på bakerste stolpe, der Bruno Guimarães fra kloss hold kunne styre inn ledelse til Newcastle. Hodestøtet havnet imidlertid også i metallet.

Mesterligaspill er likevel sikret for Newcastle, som står med 70 poeng og 3.-plass i ligaen. Leicester klatret opp på 18.-plass med 31 poeng og kan fortsatt holde plassen i Premier League.

Da er de avhengig av seier i siste serierunde mot West Ham, mens Everton (to poeng mer) taper sin kamp. Newcastle møter Chelsea i siste serierunde.