Niclas Füllkrug (i midten) har her akkurat sendt Borussia Dortmund i ledelsen mot Newcastle. Foto: Martin Meissner / AP / NTB

Newcastle i skikkelig CL-trøbbel – slått av Dortmund igjen

Newcastle trenger en kanonavslutning og hjelp fra andre for å ta seg videre i Champions League. Tirsdag ble det 0-2-tap borte mot Borussia Dortmund.

Av NTB | 07.11.2023 20:49:54

Sport: Det er andre gang på to uker at Premier League-laget står tomhendt igjen i puljespillet. Dortmund vant 1-0 i bortekampen på St. James’ Park.

Niclas Füllkrug og Julian Brandt ble målheltene i tyskernes egen storstue. Dortmund tok ledelsen i det 26. minutt etter et angrep der Füllkrug var sentral hele veien. Han banket ballen opp i nettaket på en ball fra Marcel Sabitzer.

En perfekt kontring ga 2-0 mot slutten av oppgjøret. Brandt fikk masse rom å løpe i og styrte sikkert ballen bak Nick Pope.

Newcastle var nest best før pause. Foran 2.-omgangen tok manager Eddie Howe grep og gjorde et dobbeltbytte med innhopp fra Miguel Almirón og Anthony Gordon. De engelske gjestene hevet seg, men fant ingen vei tilbake i oppgjøret.

Nærmest var Joelinton da han etter en snau time fikk hodet på Tino Livramentos innlegg fra høyre. Ballen gikk til side for lengste stolpe.

Julian Ryerson spilte hele kampen i Dortmund-forsvaret. Han ble tidligere på dagen som ventet tatt ut på Ståle Solbakkens norske landslag.

Etter fire kamper står Newcastle med fire poeng i sin første CL-sesong på 20 år. Laget trenger gode resultater i de to siste gruppekampene mot Paris Saint-Germain borte og Milan hjemme for å ha en sjanse til å gå videre til åttedelsfinale.

I tillegg må de ha hjelp fra andre. Dortmund har sju poeng hittil, mens PSG står med seks før bortemøtet med Milan (to poeng).