Menu
Hannah Wilkinson (t.h.) og resten av New Zealands VM-tropp måtte evakueres etter hotellbrann i Auckland lørdag. Foto: Andrew Cornaga / AP / NTB

New Zealands VM-tropp evakuert etter hotellbrann – etterforskning igangsatt

Dramatikken vil ingen ende ta for New Zealands VM-lag. Lørdag måtte de ut av hotellet etter at brannalarmen ble utløst, og en etterforskning har startet.

Av NTB | 22.07.2023 12:43:02

Sport: Avisen New Zealand Herald skriver at laget ble evakuert i 20-tiden lokal tid, og at de søkte tilflukt på en restaurant over gaten. De venter nå på beskjed om de må flyttes til et annet hotell. Ifølge Herald mener brannfolkene at brannen er mistenkelig, og de skal nå etterforske hendelsen.

Spillere og lagledere skal ha måttet evakuere via en røykfylt trappeoppgang, men det står bra til med alle, skriver New Zealands fotballforbund i en uttalelse.

«Landslaget er midlertidig evakuert fra Pullman Hotel som følge av en brann. Alle er trygge», heter det i meldingen, ifølge Herald.

Fire personer måtte behandles for røykskader.

Det er andre gang New Zealand er involvert i dramatikk under VM. På morgenen før åpningskampen mot Norge, var det en stor politiaksjon utenfor lagets hotell i Auckland. Der mistet tre personer livet.

Åtte VM-lag bor i Auckland: New Zealand, USA, Vietnam, Argentina, Norge, Filippinene, Portugal og Italia. New Zealand spiller sin neste kamp i Wellington.

Vertsnasjonen slo Norge 1-0 i åpningskampen og møter Filippinene i neste runde tirsdag. Norge spiller mot Sveits samme dag.

(©NTB)

Flere nyheter: