Menu
Israels statsminister Benjamin Netanyahu under et regjeringsmøte tidligere i juli. Lørdag ble han brakt til sykehus etter det som trolig var dehydrering. Foto: AP / NTB

Netanyahus kontor: Han var litt svimmel og trolig dehydrert

Benjamin Netanyahu (73) ble brakt til sykehus lørdag fordi han følte seg svimmel, men tilstanden hans er god, ifølge den israelske statsministerens kontor.

Av NTB | 15.07.2023 18:12:57

Økonomi og næringsliv: Netanyahu er Israels lengstsittende statsminister noensinne, og han har til sammen vært regjeringssjef i over 15 år.

– Statsministeren ankom Sheba-sykehuset for kort tid siden. Hans tilstand er god, og han gjennomgår medisinske undersøkelser, het det i den første uttalelsen fra Netanyahus kontor lørdag.

Senere ble det opplyst at 73-åringen hadde tilbrakt tid i den stekende heten ved Genesaretsjøen nord i Israel, som for tiden rammes av en hetebølge.

Netanyahus personlige lege rådet ham til å oppsøke sykehuset i Tel Hashomer, og de første undersøkelsen ga normale resultater. Den foreløpige vurderingen er at Netanyahu led av dehydrering, men flere tester skal gjennomføres, ifølge kontoret hans.

I oktober i fjor tilbrakte han en natt på sykehus etter et etter å ha fått smerter i brystet mens han deltok på en seremoni i forbindelse med den jødiske høytiden jom kippur.

Regjeringens forsøk på å innføre reformer som blant annet vil svekke høyesterett, har ført til landsomfattende demonstrasjoner som mangler sidestykke i Israel i nyere tid.

De ukentlige protestene rettes først og fremst mot en rettsreform som vil svekke domstolenes uavhengighet og dermed også demokratiet, men også mot Netanyahu. Statsministeren står for retten, tiltalt for korrupsjon og tillitsbrudd.

– I dag følte han seg litt svimmel, opplyser Netanyahus kontor og sykehuset i en felles uttalelse.

På tampen av fjoråret ble Netanyahu tatt i ed som statsminister for en ny ytterliggående høyreregjering. Takket være ultraortodokse og ultranasjonalistiske partier har Netanyahus regjeringskoalisjon et knapt flertall i nasjonalforsamlingen.

(©NTB)

Flere nyheter: