Menu
Etter de siste dagenes angrep mot Gazastripen, sier Israels statsminister Benjamin Netanyahu at «denne omgangen ikke er over». Arkivfoto: Ronen Zvulun / AP / NTB

Netanyahu: – Vi er ikke ferdige ennå

Etter de siste dagenes angrep der flere militante ledere på Gazastripen er drept, advarer Israels statsminister og sier at «denne omgangen er ikke over ennå».

Av NTB | 11.05.2023 09:44:24

Politikk: – Til terroristene og de som styrer dem sier vi: Vi ser dere uansett hvor dere er. Dere kan ikke gjemme dere – og vi bestemmer hvor og når vi angriper dere, sier Benjamin Netanyahu i en TV-sendt tale.

Israel opplyser at sjefen for rakettprogrammet til den militante gruppen Islamsk hellig krig ble drept i et angrep mot Gazastripen tidlig torsdag. De siste dagene er over 20 palestinere – både fremstående militante ledere og en rekke sivile – drept i israelske angrep mot Gaza, ifølge palestinske helsemyndigheter. Over 70 er såret.

Opptrappingen av volden beskrives som den verste i det beleirede territoriet på flere måneder. Den siste bølgen av angrep startet tirsdag, da minst 15 personer ble drept.

Den israelske avisen Haaretz siterer hæren på at palestinske grupper på sin side har avfyrt over 500 raketter mot Israel. Det er ikke kommet meldinger om skadde eller drepte på israelsk side.

(©NTB)

Flere nyheter: