Menu
Israels statsminister Benjamin Netanyahu er klar på et det militære presset mot Hamas skal økes. Foto: Abir Sultan / AP / NTB

Netanyahu sier Israel skal øke det «militære presset» på Hamas

Israels statsminister Benjamin Netanyahu sier Israel skal øke det «militære presset» på Hamas de kommende dagene.

Av NTB | 21.04.2024 21:50:22

Krig og konflikter: – I de kommende dagene skal vi øke det militære og politiske presset på Hamas fordi det er den eneste måten vi får frigjort våre gisler på, sa den israelske statsministeren i videosendt uttalelse søndag. Uttalelsen kommer under pesach, også kalt for jødisk påske.

Netanyahu har til tross for sterkt internasjonalt press holdt fast ved at Israel skal gjennomføre en bakkeinvasjon av Rafah sør på Gazastripen, der en stor andel av befolkningen i det palestinske området har søkt tilflukt.

Så langt har imidlertid dette ikke skjedd. Israel gjennomfører likevel stadige angrep mot området.

14 barn, en gravid kvinne og tre andre voksne ble drept i israelske angrep mot byen Rafah sør på Gazastripen natt til søndag, ifølge opplysninger fra lokale sykehus.

Den israelske hæren (IDF) hevder at noen av gislene som ble bortført fra Sør-Israel i oktober i fjor, holdes fanget i Rafah.

Daniel Hagari, talsperson for IDF, sa søndag i en TV-sendt uttalelse at «stabssjefen har godkjent de neste stegene i krigen». Han sa ikke noe om hva dette innebar.

– På pesach har gislene sittet fanget i 200 dager. Vi skal kjempe for å få dere hjem til oss, sa Hagari.

(©NTB)

Flere nyheter: