Menu
Minst 200 demonstranter hadde møtt opp da Israels statsminister Benjamin Netanyahu mandag besøkte Tesla-anlegget i Fremont, California for å prate med Elon Musk. Foto: Noah Berger / AP / NTB

Netanyahu ba Musk få bukt med hatprat – møtt av demonstranter

Israels statsminister ba Elon Musk finne balansen mellom ytringsfrihet og bekjempelse av hatprat da de to møttes mandag.

Av NTB | 18.09.2023 22:12:28

Kultur og underholdning: Det direktesendte møtet skjedde etter uker med kontroverser rundt antisemittisk innhold på Musks medieplattform X, tidligere Twitter.

– Jeg håper du, innenfor rammene av første grunnlovstillegg, finner en måte å ikke bare stanse antisemittisme, men enhver hatytring mot folkeslag. Jeg vet du er engasjert i dette, men oppfordrer deg til å finne en balanse, sa statsministeren.

Musk understreket at han er mot alle ytringer som forsvarer hat og konflikt. Han framholder at X skal tolerere mange ulike synspunkter, men at de vil strupe rekkevidden på innlegg de mistenker bryter med retningslinjene. Han kaller denne tilnærmingen «freedom of speech, not reach».

Nylig hevdet Musk at borgerrettsorganisasjonen Anti-Defamation League, som jobber for å bekjempe jødehat, var hovedårsaken til en 60 prosent nedgang i annonseomsetning i USA for X. Han har ikke kommet med noen bevis på dette.

Møtet ble sendt live på X fra Tesla-anlegget i California. Rundt 200 personer hadde møtt opp for å protestere mot Netanyahu og den kontroversielle rettsreformen som pågår i Israel.

Tek-milliardæren erkjente at han har møtt mer motbør fra Tesla-ansatte før møtet med Netanyahu enn «noe annet jeg noen gang har gjort».

(©NTB)

Flere nyheter: