Menu
Leif Kristian Nestvold-Haugen avsluttet alpinkarrieren i Trysil søndag. Foto: John Locher / AP Photo / NTB.

Nestvold-Haugen avsluttet karrieren i NM: – Rart, vemodig og mye adrenalin

Leif Kristian Nestvold-Haugen kjørte ned til 6.-plass i karrierens siste renn. NM-storslalåmen var punktum for et 14 år langt alpineventyr.

Av NTB | 26.03.2023 16:14:06

Sport: Da han kjørte i mål, sto lagkompisene Lucas Braathen, Fabian Wilkens Solheim og Timon Haugan klar med champagne og et bilde som det synlige beviset på at karrieren var over.

– Det er rart, vemodig og mye adrenalin. Det var veldig gøy å kjøre, og jeg ga gass i begge omgangene. Men det er egentlig greit å gi fra seg stafettpinnen, for når jeg føler at jeg treffer i to omganger og likevel blir frakjørt, så er det på tide, sa Nestvold-Haugen til NRK omkranset av kone og barn.

Lommedalen-løperen lå på 5.-plass etter første omgang og hadde 66 hundredeler å ta igjen på Rasmus Windingstad i finaleomgangen.

Nestvold-Haugen verdenscupdebuterte tilbake i oktober 2009 og har siden en 2.-plass fra storslalåmrennet i Kranjska Gora som karrierebeste individuelt. Likevel er kanskje VM-bronsen i storslalåm fra 2017 karrieren store høydepunkt.

35-åringen var også en del av det norske laget som tok OL-bronse i lagkonkurransen i Pyeongchang og laget som vant lagkonkurransen i verdenscuprennet i Lenzerheide i 2021.

Veteranen ble kalt inn til årets VM som reserve etter Atle Lie McGrath skadet kneet under super-G-rennet.

Nesvold-Haugen var med på det norske parallellaget som tok sølv under lagkonkurransen, men kjørte riktignok ikke. Han fikk likevel tildelt sølv ettersom han var satt opp som en del av laget.

Det klarte han imidlertid ikke å endte som nummer seks, 1,85 sekunder bak NM-gullvinner Alexander Steen Olsen.

Nestvold-Haugen har totalt 210 starter i verdenscupen og har deltatt i tre OL og sju VM.

(©NTB)