Menu
Mari Leinan Lund satte en støkk i publikum – og trolig sin mor. Foto: Terje Pedersen / NTB

Nesten-ulykke for Leinan Lund: – Tror mamma var reddest

Kombinertløper Mari Leinan Lund leverte et skummelt akrobatisk svev i VM-bakken i Planica fredag, men landet på beina. Hun tror moren var mest redd.

Av NTB | 24.02.2023 13:25:33

Sport: Hoppet på 90 meter var solid, men underveis veivet Tolga-løperen med armene og måtte jobbe hardt for å komme ned på beina. Etter landingen måtte hun også ned i snøen med hendene.

Det kunne gått ordentlig galt.

– Jeg ropte litt nedover der, men jeg landet egentlig trygt. Jeg er fornøyd med det. Jeg tror mamma var reddest. Hun liker ikke når jeg har sånne hopp, sa Lund til NTB.

Tolga IL-utøveren tok sølv i VM i Oberstdorf for to år siden, men i mellomtiden har hun slitt med skader. I fjor pådro hun seg brudd i bekkenet.’

– Jeg følte egentlig at jeg hadde ro, men jeg er litt usikker på hva som skjedde. Jeg kom i hvert fall høyt og strammet ikke opp armene. Da detter jeg ned igjen. Men jeg er fornøyd med utviklingen jeg har hatt i år. Litt kjipt at jeg bommet akkurat i dag. Men jeg tar med meg jobben jeg har gjort og ser framover, sa 23-åringen.

Hun innrømmer gjerne at opplevelser som den hun hadde i VM-bakken, ikke er spesielt morsomme.

– Det er første gang jeg gjør et sånt hopp i år. Håper det var siste også, sa Tolga-løperen.

– Nei, det går fint, smilte Leinan Lund.

Selv om lengden ble 90 meter, ble det naturligvis mye trekk på stilen. Hun går dermed ut som nummer 24 i langrennet senere fredag, nesten tre minutter etter ledende Gyda Westvold Hansen.

– Jeg tror ikke det blir så mye nerver i dag, men jeg skal prøve å gå et godt langrenn og klatre noen plasser. Men jeg har ikke konkurrert så mye i år, så jeg er egentlig bare fornøyd med å være her, sa Mari Leinan Lund.

Veien tilbake til konkurranse etter bekkenbruddet i fjor har vært lang.

Hva som skjedde da det holdt på å gå galt i Planica fredag, kan hun ikke helt sette fingeren på.

– Fikk du deg en støkk?

(©NTB)

Flere nyheter: