Menu
Nesten halvparten av dem som har tatt teoriprøven for personbil i år består ikke, ifølge Statens vegvesen. Voksne mellom 41-50 år gjør det dårligst. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB

Nesten halvparten består ikke teoriprøven til førerkortet

Hittil i år har kun 56 prosent av dem som tar lappen bestått teoriprøven, ifølge Statens vegvesen. De yngste gjør det best.

Av NTB | 19.09.2023 13:22:59

Økonomi og næringsliv: For mens 69 prosent av dem mellom 16 og 18 år består teorien for personbil, er det kun 32 prosent av 41-50-åringene som gjør det samme.

Hittil i år er andelen som har bestått teoriprøven for personbil 56 prosent. I tillegg er det 20 prosent som ikke møter opp til timen de har bestilt.

Situasjonen er langt verre enn under pandemien, opplyser Vegvesenet. Da var det 63 prosent som besto teorien. Den gang var det begrensninger på hvor mange som kunne ta prøven samtidig og ventetidene var lenger.

– Det er interessant at resultatene var bedre under koronaen. Mange hadde nok bedre tid til å lære seg teoristoffet og kom bedre forberedt til prøven, sier seniorrådgiver Karsten Nikolaisen i Statens vegvesen.

(©NTB)

Flere nyheter: