Menu
Ole Henrik Nesheim og Karmøy Høyre forsøker å danne et flertall uten FrP i Karmøy. FOTO: YouTube

Nesheim skaper kaos på borgelig side

Det er fullstendig kaos på bergelig side på Karmøy og partene klarer ikke å bli enige om å samarbeide. Bakgrunnen er at Ole Henrik Nesheim i Karmøy Høyre nå jobber for å skape et flertall uten FrP.

Av Egil M Solberg | 13.09.2023 21:16:04

Valgkommentar: Flere kilder i politikken på Karmøy forteller Radio Haugaland om problemene.

Situasjonen beskrives som anstrengt, og samtalene skal ha inneholdt en rekke personangrep. I flere situasjoner har samtalene endt med det som beskrives som amper stemning.

Før valget var det kaotiske tilstander i Karmøy Høyre og flere representanter trakk seg i protest mot nettopp Nesheim. Flere av de tidligere Høyre-representantene gikk over til FrP.

Det kan nå se ut som om Nesheim skal hevne seg mot sine tidligere kolleger og at han ikke har planer om å legge dette bak seg.

Kan åpne for Arbeiderpartiet

Kaoset på borgerlig side kan nå åpne for at Jarle Nilsen og Arbeiderpartiet får hånda på rattet også de neste fire årene.

Selv om Nesheim og Høyre eventuelt skulle få med seg KrF og Karmøylista, vil han også ha med seg mesteparten av småpartier og INP. Det er høyst usannsynlig!

Så da er det Jarle Nilsen og Arbeiderpartiet som ser ut til å sitte med nøkkelen for å skape en ny koalisjon.

Om det blir med FrP igjen, og eventuelt Karmøylista (de tre partiene vil ha flertall) – eller noe annet. Det vil tiden vise.

Alle vil bli ordfører

Det er ikke bare Nesheim som krever vervet som ordfører for sitt parti om de skal samarbeide med noen. Etter det Radio Haugaland kjenner til, er vervet også høyt på ønskelisten for FrP, Karmøylista og Arbeiderpartiet.

Dermed kan ordførerkampen også være problematisk.

Flere nyheter: