Menu
Vålerenga-krisen ble forverret borte mot Sarpsborg. Foto: Christoffer Andersen / NTB

Nedrykksspøkelset skremmer Vålerenga: – Må sannsynligvis vinne to av de tre siste

Vålerenga er langt ifra klare for Eliteserien 2024. Søndag kveld tapte de 2-3 borte mot Sarpsborg 08 og fortsetter dermed på utrygg plass.

Av NTB | 05.11.2023 19:14:00

Sport: Etter kampen sto både VIF-sjef Geir Bakke, kaptein Stefan Strandberg og resten av kamptroppen skolerett foran Vålerenga-fansen. Strandberg, Bakke og Christian Borchgrevink tok også en lengre prat med supporterne.

– Vi forstår at de er veldig skuffet. De har stått på barrikadene hele veien, og nå kommer det litt frustrasjon ut, noe som er forståelig. Vi er puslete i perioder og vi må være mye mer voksende i måten vi opptrer på, forklarte Bakke til TV 2 etter praten med «Klanen».

Mandag kan dessuten Sandefjord sende Vålerenga ned på nedrykksplass når de møter den nedrykksklare tabelljumboen Aalesund. Oslo-klubben har nemlig bare en luke på to poeng ned til Sandefjord.

Vålerengas tre siste oppgjør denne sesongen er hjemme mot Stabæk og borte mot HamKam, før de tar imot Tromsø i sesongavslutningen.

Sandefjord skal på sin side ta imot Rosenborg hjemme og gjeste Stabæk borte, før Lillestrøm kommer på besøk i sesongens siste kamp. Mange spekulerer på om «Fugla» vil hjelpe Sandefjord med å sende ned erkerivalen, dersom får muligheten.

– Vi må sannsynligvis vinne to av de tre siste kampene, og det er en tøff nok oppgave i seg selv sånn vi ser ut nå. Vi må ha litt mer galskap og den desperasjonen vi mangler i sånne kamper som den her, sa Bakke.

Vålerenga har spilt på det øverste nivået i norsk fotball siden 2001. Siden den tid er 12.-plassen i 2003 klubbens dårligste plassering i Eliteserien. Forrige sesong endte VIF på 6.-plass.

Andrej Ilic headet imidlertid inn utlignet på et innlegg fra Magnus Bech Riisnæs 19 minutter senere, men det fikk lite å si da Niklas Sandberg slo tilbake med en kanonkule via tverrliggeren og i krysset fire minutter senere. Maigaard sikret tomålsledelse til pause.

– Vi må vise et eller annet. Vi er ikke i nærheten. Vi taper 50/50 dueller hele tiden og vi spiller oss inn i trøbbel. Vi må faen se en reaksjon nå, sa Christian Borchgrevink til TV 2 i pause og utdypet:

– Det går på stoltheten, og så må vi holde mer på ballen.

Tidligere i sesongen ble Dag-Eilev Fagermo sparket og byttet ut med Geir Bakke. Den tidligere LSK-sjefens statistikk er imidlertid ikke mye å skryte av.

Etter 15 ligakamper i sjefsstolen står han med åtte tap, fire uavgjort og bare tre seire. Det utgjør et poengsnitt på 0,86 poeng per kamp.

Vålerenga fikk også alt annet enn en drømmestart på kampen da Mikkel Maigaard banket Sarpsborg i ledelsen etter bare seks minutter.

Etter hvilen kom Vålerenga seg mer med i kampen, og med åtte minutter igjen på klokken reduserte Aaron Kiil Olsen på en corner. Dessverre for Oslo-klubben holdt det ikke til mer enn et trøstemål.

(©NTB)

Flere nyheter: